PLENKOVIĆ “Ima niz indicija za opstrukcije u HDZ-u”

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je nakon Kluba zastupnika svoje stranke komentirao debakl na nedavnim izborima za euro parlament.

“Što se tiče rezultata, mi nismo zadovoljni. Naš je plan bio osvojiti pet mandata, mislim da smo ih po svim aspektima trebali osvojiti. Očito je da smo na razini niza županija imali rezultate ispod očekivanja i ispod očekivanja županijskih organizacija. Očekujemo analize i izvješća koja će se proučavati, nakon toga ćemo vidjeti gdje smo”, rekao je Plenković, prenosi N1.

Što se tiče izjave Roberta Kopala, da postoje opstrukcije u HDZ-u, Plenković je rekao da postoji niz indicija za to. “Malo je neobično, ako u manjim mjestima izlazak na izbore ljudi za koje se presumira da glasaju za HDZ ima ‘x’, a nakon toga broj glasača za neke manje izbore, za koje se također presumira da glasaju za HDZ ima ‘x’, a da je rezultat na izborima različit…”, rekao je Plenković.

“Mi ćemo sve temeljito analizirati, vidjeti koji su elementi bitni da stranka na sljedeće izbore izađe pobjednički”, rekao je.

Upitan je li se vidio s Milijanom Brkićem, Plenković je niječno odgovorio. “Vidjeli smo se danas na parlamentarnoj većini. Kad dođu izvješća i naprave se analize, razgovarat ćemo”, rekao je.

Komentiraj