Plenković: “Ako je Milanović subotom besposlen, mi nismo”

Premijer Andrej Plenković odbio je danas odgovoriti na nove primjedbe što ih je predsjednik Republik Zoran Milanović objavio na Facebooku rekavši kako ih nije čitao, jer je bio na šestosatnom sastanku Vlade, na kojemu sudionici nisu imali mobitele.

Milanović ponovno u akciji: Plenkovića naziva megalomanom, a ministra obrane dječarcem koji eskivira brifinge

“Ako je Milanović subotom besposlen, mi nismo. Nisam imao vremena, ne znam, pa neću komentirati. O besposlenima sam sve kazao. Bavim se bitnim. Građani očekuju da se Vlada bavi važnim temama”, kazao je Plenković na konferenciji za novinare pred Vladom nakon sastanka o Nacionalnoj razvonoj stategiji do 2030. i Nacionalnom planu otpornosti.

Na pitanje kada će Koordinacija za domovinsku sigurnost preporučiti mjere za borbu protiv radikalizacije, što joj je Vlada naložila u četvrtak, Plenković je odgovorio kako će Koordinacija u srijedu u devet sati imati sastanak, pa će “pripremiti analizu i predložiti mjere”. Jučer je zasjedao savjet svih sigurnosnih službi, a njegov predsjednik Tomo Medved dao im je zadaće kao pripremu za sastanak u srijedu. “Kad vidimo preporuke Koordinacije, dogovorit će se datum održavanja sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost”, kazao je Plenković.

Komentiraj