Plenković uzvraća Milanoviću: “Ne vidim potrebu da telefonski razgovaram s Milanovićem”

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Kluba HDZ-a u izjavi za medije rekao je kako interpelacija o radu Vlade u vezi s projektom Krš-Pađene neće dobiti potporu u Saboru. Komentirao je i mogući sastanak s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Klub HDZ-a održao sastanak online

“Nas nekoliko je bilo u središnjici, a dio u kućama ili uredima. Što se tiče interpelacije o radu Vlade u vezi s projektom Krš-Pađene, cijela inicijativa je promašena. Ona se odnosi na Vladu Zorana Milanovića iz 2013. godine. Ona najmanje veze ima s našom vladom, vjerujem da će biti odbačena”, rekao je Plenković.

Predsjednik kaže da ne želi da na sastanak Nacionalnog vijeća dolaze ministre koji nisu članove Vijeća za nacionalnu sigurnost.

“To je nebitna tema, zadnji put smo to vijeće imali u jeku Covida, a tada je od ministara koji tamo ne bi trebao biti bio ministar zdravstva. To su trivijalni komentari nakon što ih sve prihvati na sastanak.

O sastanku s predsjednikom 

Kada će biti sastanak? Nisam gledao Milanovićev intervju, ali vidim banalizaciju jednostavnih tema. Poziv za sastanak koji ide ministrima koji su po zakonu pozvani potpisuju predsjednik države i vlade. Da bi došlo do potpisivanja potrebno je da oni koji to potpisuju i njihovi uredi dogovore vrijeme, lokaciju, teme sastanka… Za to postoje predstojnici ureda. Za to ne treba u intervjuu vrijeđati te ljude.

Ja poštujem ljude koji rade u kotlovnicama, pošteno, ali koga on diskvalificira, svog ili mog predstojnika ureda? Hajdemo vidjeti tko normalno surađuje, a tko ne. Ne vidim potrebu da razgovaram s njim telefonom. Tamo gdje je potrebno…

Građani su nas birali da provodimo programe, a ne da se vrijeđamo”, rekao je Plenković.

Odluka stožera koja redefinira okupljanje za vrijeme blagdana

Premijer je rekao kako nije imao kontakt s Božinovićem, te da će pogledati o kakvoj je odluci riječ.

Što se tiče cjepiva protiv koronavirusa, rekao je kako će ono cjepivo koje je akreditirano hrvatski građani dobiti nakon što dođe u EU.

O koloni sjećanja u Vukovaru

“Sutra je sastanak Vijeća za domovinski pijetet, pa ćemo tamo raspraviti. Bit će organizirano dostojanstveno, zahvaljujući ovoj vladi je dan obilježavanja pada Vukovara neradan”, rekao je premijer. Rekao je da će Kolona sjećanja biti organizirana dostojanstveno i s respektom prema žrtvi Vukovara. Namjera je Vlade, naglasio je, da cijelo obilježavanje bude dostojanstveno, a opet da se uzmu i obzir i epidemiološke okolnosti.

 

Komentiraj