Pjevač grupe Who Roger Daltrey nakon 80. rođendana: ‘Na odlasku sam’

Autor:

HOLLYWOOD FL - FEBRUARY 20: Roger Daltrey performs at Hard Rock Live at the Seminole Hard Rock Hotel & Casino on February 20, 2023 in Hollywood, Florida. Credit; mpi04/MediaPunch /IPX

MediaPunch /IP

Pjevač britanske grupe Who Roger Daltrey izjavio je da osjeća kako mu se bliži smrt nedugo nakon svog 80. rođendana. Daltrey je 1. ožujka proslavio rođendan, a u tekstu za britanski The Times objasnio je svoju odluku da odstupi s mjesta voditelja godišnjih dobrotvornih koncerata Teenage Cancer Trust (TCT) i otkrio da mora ”usporiti” nakon što je navršio 80 godina.

“Moram biti realan. Na odlasku sam. Prosječni životni vijek je 83 godine i uz malo sreće to ću uspjeti, ali treba nam netko drugi da pokreće stvari”, napisao je legendarni pjevač.

Daltrey je otkrio i da je bio nervozan prije nedavnih nastupa na tim koncertima i priznao da je bio zabrinut “koliko stihova mora zapamtiti”.

“Nismo ništa radili sedam mjeseci, a ova zima je bila brutalna. Bio sam u hibernaciji. U siječnju sam potpuno ostao bez glasa”, napisao je.

Daltrey je u siječnju najavio da više neće biti voditelj serije koncerata Teenage Cancer Trust nakon što je projekt vodio 24 godine. Tim povodom 24. ožujka nastupio je na posljednjem koncertu.

“Živim kao redovnik i kad bih otišao na turneju tjedan dana, bio bih spreman kao bijesan pas, ali sada sam prvi put u karijeri pomislio ‘Zaboga, teško mi je ovo.’ Neću otići iz TCT-a, bio sam njegov pokrovitelj otkako sam prije više od 30 godina prvi put upoznao osnivače te dobrotvorne organizacije, dr. Adriana i Myrnu Whiteson. To će se nastaviti, ali sad ću biti u uredu, pregovarati s vladom i nervirati ljude”, rekao je Daltrey.

Unatoč njegovim strahovima, koncerti Teenage Cancer Trusta i ove godine ponovno su bili uspješni. Vrhunac je bila izvedba pjesme “Baba O’Riley” u kojoj je Daltrey nastupio s Robertom Plantom i Eddiejem Vedderom.

Osim toga, Daltrey će u lipnju krenuti na kratku, ”intimnu poluakustičnu” solo turneju po Sjevernoj Americi i održati devet koncerata. Pjevač će izvoditi klasične pjesme grupe Who i autorske pjesme, a održat će specijalne razgovore s medijima i fanovima.

U siječnju je Daltrey govorio o budućnosti grupe The Who i rekao da je “sretan” što je “taj dio mog života gotov”, ali i da će na kraju odluku o tome da se ”sve to završi” donijeti s gitaristom Peteom Townshendom.

U nedavnom intervjuu za The New York Townshend je rekao da bi se slavni rokeri mogli ponovno okupiti na posljednjem putovanju.

“Čini mi se da postoji jedna stvar koju Who može učiniti, a to je posljednja turneja na kojoj ćemo svirati u svakom kutku svijeta i onda otpuzati u smrt”, rekao je Townshend.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.