PITA BI TE NEŠTO… ChatGPT otkriva pije li Medved iz Korane vodu

Autor:

31.03.2024., Plitvicka jezera - Obiljezavanje 33. obljetnice pogibije prvog Hrvatskog redarstvenika Josipa Jovica. Ministri Davor Bozinovic i Tomo Medved, obitelj te brojni branitelji polaganjem vijenaca i paljenjem svijeca odali pocast. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“Naša će pobjeda na parlamentarnim izborima biti čista poput Korane”, poručio je u utorak iz Karlovca Tomo Medved, aktualni potpredsjednik Vlade i ministar branitelja.

Upisavši u Google tražilicu, pokušali smo doći do najnovijih podataka koliko je točno čista voda iz rijeke Korane. Nismo imali sreće. Stoga smo se obratili – ChatGPT-ju. On kaže: “Rijeka Korana je prema dostupnim podacima čista rijeka, ali njeno stanje može varirati ovisno o različitim faktorima kao što su sezonske promjene, ljudske aktivnosti, klimatski uvjeti i industrijska zagađenja u blizini. Uvijek je preporučljivo provjeriti najnovije izvještaje o kvaliteti vode i ekološkim ocjenama koje mogu pružiti lokalne vlasti, agencije za zaštitu okoliša ili nevladine organizacije koje prate ekološka pitanja u tom području”. Dakle, čista je – ali…

Zanimalo nas je još nešto – pije li ministar Tomo Medved vodu s Korane? Odgovor glasi: “Informacije o osobnim navikama političara, kao što je ministar Tomo Medved, nisu uvijek dostupne ili relevantne za javnost. Ne mogu potvrditi ni opovrgnuti je li ministar Medved pio vodu s rijeke Korane ili bilo koje druge vode. Takve informacije spadaju u privatnu sferu i vjerojatno nisu dostupne javnosti, osim ako ministar sam ne odluči podijeliti takve detalje. U većini slučajeva, političari konzumiraju vodu koja je sigurna za piće i koja odgovara standardima kvalitete, ali konkretni izvori vode koje konzumiraju nisu uvijek poznati.”

Spomenuvši da će im pobjeda biti čista “poput Korane”, u glavu nam se odmah prišuljao Marko Perković Thompson. Bili smo sto posto sigurni da u njegovoj vjerojatno najpoznatijoj pjesmi netko pije s izvora vodu… ali… Ne! Nije Medved, u Thompsonovoj pjesmi to su vuci.

SIGURNOST I PROSPERITET Medved: Naša izborna pobjeda bit će čista poput Korane!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.