Petrović preuzeo brazilske košarkaše

EPA/ROBERT GHEMENT

Bivši hrvatski izbornik Aleksandar Petrović preuzeo je brazilsku košarkašku reprezentaciju. To mu je treća reprezentacija koju će voditi, nakon Bosne i Hercegovine te Hrvatske.

Petrović je službeno predstavljen u sjedištu Brazilskoga saveza u Sao Paolu, a ugovor je potpisao do 2020. godine.

“Ovo je za mene novi izazov, a imamo tri cilja – plasirati se na Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre te napraviti što veću bazu igrača. Radujem se poslu u Brazilu i obećajem da ću naučiti portugalski jezik”, rekao je tijekom predstavljanja Petrović.

Prvi izazov bit će mu kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. koje počinju već za mjesec dana. Petrović je obećao kako će u roku od dva tjedna objaviti prvi popis od 14 igrača. U kadru ima pet NBA igrača, no u dva uvodna kruga kvalifikacija neće moći računati na njih, no zato će moći u nastavku kvalifikacija.

“Za nastup na Svjetskom prvenstvu u Kini konkurirat će samo oni koji će sudjelovati u kvalifikacijama. Ako ne žele igrati kvalifikacije, neće biti u planovima za Kinu”, rekao je Petrović i dodao kako mu je namjera pomladiti momčad.

Prema pisanju tamošnjih portala, Brazilci su Petrovića pratili od Olimpijskih igara u Rio de Janeiru kada je Hrvatska na košarkaškom turniru svladala domaćine 80:76.

Komentiraj