HINA/ Denis CERIĆ

PETROV “Svaki put kad je Turudić ‘zinuo’ Mađari su trljali ruke”

Čelnik MOsta Božo Petrov u subotu se preko svog Facebook profila osvrnuo na objavljivanje dijela presude Arbitražnog suda UN-a u slučaju Ina-MOL. NJegovu Vam objavu, naslovljenu s ‘Dijelovi presude koji su izašli u javnost samo potvrđuju jednadžbu – korupcija + pogodovanje = RH pravosuđe’, prenosimo u cijelosti:

“Dijelovi presude Arbitažnog suda u slučaju INA-MOL, u kojoj su navedeni svi propusti hrvatskog suda, potvrđuju da smo opet zakazali u svakom pogledu. Opet sumnja na korupciju, pogodovanje i HDZ-ove političke interese.

Dok su Mađari angažirali sve resurse, državne i korporativne s jednim jasnim ciljem, u Hrvatskoj je nekoliko plaćenih lobija skretalo Hrvatski smjer na stranputice, ne vodeći se ni nacionalnim ni stručnim interesima.

Svaki put kada je Ivan Turudić, sudac u slučaju MOL, “zinuo” u medijima komentirajući slučaj, Mađari su trljali ruke i koristili njegova samodopadna izlaganja kao dokaze protiv Hrvatske. Vrh hrvatskog sudstva ne samo da nije reagirao, nego je Turudić “nagrađen” mjestom predsjednika zagrebačkog Županijskog suda. Sasvim slučajno, Turudić napreduje u vrijeme kad je njegov veliki prijatelj Vladimir Šeks ponovno preuzeo uzde vlasti u Hrvatskoj i koji je Plenkoviću naložio da zaustavi sve reforme u pravosuđu. Javna je tajna da je Šeks bio glavni kadrovik u pravosuđu dva desetljeća, a negativna selekcija koja je danas dostigla svoj vrhunac, nedozvoljavanje reformi i sumnja na korupciju, itekako se očituju i u ovom za državu važnom slučaju.

Pokazali smo pred Arbitražnim sudom svu svoju neučinkovitost i nesposobnost, uz stalnu prisutnost mogućeg stranačkog interesa i uplitanja politike. Nedopustivo je da smo opet dozvolili da nas se zbog ovako loše odrađenog posla proziva i da smo izgubili spor zbog sumnji u “namještenu” presudu hrvatskog suda”, napisao je Petrov.

[DIJELOVI PRESUDE KOJI SU IZAŠLI U JAVNOST SAMO POTVRĐUJU JEDNADŽBU – KORUPCIJA + POGODOVANJE = RH PRAVOSUĐE]Dijelovi…

Posted by Božo Petrov on Saturday, November 11, 2017

Komentiraj