PETROV ‘Milanovićev govor bio je famozan, ali bojim se da će ostati na tome’

Predsjednik Mosta i potpredsjednik Hrvatskog sabora, Božo Petrov, za N1 je komentirao masonsku aferu glavnog državnog odvjetnika, suradnju Mosta i Škore te što očekuje od Milanovića kao predsjednika.

Petrov je komentirao kako njemu ne bi imponiralo biti mason niti su ga kontaktirali za članstvo. Smatra kako glavni državni odvjetnik, koji se treba boriti protiv korupcije, ne smije biti član udruga.

“Ako se želite baviti javnim poslom ne smijete biti član tajnih i polutajnih udruga. Glavni državni odvjetnik ne smije biti član niti jedne udruge jer dolazi u opasnost pravedno obavljanje njegova posla”, poručio je Petrov, dodavši da se članstvo u udrugama treba provjeravati.

“SOA je trebala znati. Vladajući nisu imali potrebe provjeravati koga postavljaju za glavnog državnog odvjetnika, to jest razlog zašto Hrvatska grca u korupciji i kriminalu”, smatra Petrov.

Predsjednik Mosta je potvrdio kako su i dalje u pregovorima s Miroslavom Škorom, ali ne zna je li Škoro osnovao stranku. HDZ ga, kako kaže, ne zanima.

“Mene HDZ zanima kao lanjski snijeg”, naglasio je.

“Vjerujem da nijedan član HDZ-a, ako ima koristi od HDZ-a, i ako izgubi, neće otići iz HDZ-a. Poprilično velik broj njih tamo još vjeruje da je HDZ na braniku domoljublja i vjere. Ljudi koji vode HDZ daleko su se odmaknuli od tih vrijednosti”, izjavio je Petrov.

“Kada bih bio siguran da će održati obećanje koje je dao za vrijeme govora, koji je bio famozan, rekao bih da bi on mogao biti dobar predsjednik. Rekao je da će se truditi neovisnim učiniti akademsku zajednicu, sudstvo i medije – pa kapa do poda. Ako uspije u tome, možemo reći da je Hrvatska krenula korak naprijed. Bojim se da će to ostati na jednom lijepom govoru. Znate, trebate steći poprilično mnogo neprijatelja da pokušate raditi pošteno u Hrvatskoj. Nadam se da je on spreman na to”, komentirao poruke iz govora novoizabranog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, Božo Petrov.

 

Komentiraj