Petek u Bandićevom Memorandumu iščeprkao sočne detalje

Gradski zastupnik Renato Petek je zavirio u Memorandum o razumijevanju Milana Bandića s Eagle Hillsom. Petekovu objavu na facebooku prenosimo u cijelosti:

“Bandić građanima Zagreba prodaje veliku šarenu laž. Grad se u memorandumu s Eagle Hillsom obvezao puno više nego to žele priznati.

Pročitao sam Memorandum o razumijevanju Grada Zagreba i Eagle Hillsa oko realizacije projekta Grad u gradu. Isti sam već ranije zatražio putem zastupničkog pitanja, a jučer je javljeno do se može pogledati, uz najavu.

U sobi 107, na prvom katu Gradske uprave, imao sam ograničenih 15 minuta vremena za čitanje, bez mogućnosti vođenja bilješki.

Tako da prenosim ono što sam zapamtio i zapazio, a ako je nešto pogrešno neka me demantira pročelnica Jozić uz objavu cijelog dokumenta, što ćemo tražiti i dalje, jer se radi o izuzetno vrijednoj imovini Grada, a raspolagati o njoj je izvan ingerencija gradonačelnika.

Što sam zapazio/zapamtio:

Ciljano društvo i udjeli

Grad Zagreb i Eagle Hills će osnovati zajedničko partnersko Ciljano društvo u svrhu realizacije projekta.

Grad će u zajedničkom Ciljanom društvu dobiti manjinski udio, sukladno procjeni imovine koja je trenutno u vlasništvu Zagrebačkog Velesajma d.o.o. i Grada Zagreba, a odnosi se na poznato područje današnjeg Velesajma, Hipodroma i igrališta NK Lokomotiva.

Obveze oko zemljišta

Za taj prostor od 1.1 milijuna kvadrata Grad treba prema ciljevima projekta pripremiti prostorno plansku dokumentaciju, u rokovima koje je navela Darinka Derifaj, 8 mjeseci od potpisivanja ugovora + dodatnih 6 mjeseci. Taj je dio koji je u tijeku kroz izmjene i dopune GUP-a.

Grad treba pripremiti zemljište koje će biti bez ikakvih objekata i temelja, osim onih koji su zaštićeni zakonom. To se vjerujem odnosi na zaštićene objekte na Velesajmu. Što znači da ostalo grad mora ukloniti sam, porušiti sve objekte na Velesajmu, NK Lokomotive i Hipodroma koji nisu zaštićeni kao pojedini paviljoni na Velesajmu.

Grad se također obavezuje osigurati svu potrebnu infrastrukturu i do zemljišta te neprekinutu opskrbu plinom, vodom, vodom, telekomunikacijskim uslugama…

Kupovina udjela partnera

Jedan članak se odnosi na to da će Eagle Hills i/ili vezane tvrtke kupovati udjele Grada Zagreba, prema dubinskoj procjeni vrijednosti.

U slučaju stečaja bilo kojeg partnera drugi može kupiti udio u Ciljanom društvu prema procjeni i prema pravilima Statuta onoga koji odlazi u stečaj.

Ostale obveze

Postoje jasno naznačeni obvezujući članci o tajnosti, odnosima, mogućim prekidima suradnje i slično, koji će biti dio konačnog ugovora, koji će donijeti Gradska skupština Grada Zagreba, na prijedlog gradonačelnika.”, napisao je Petek.

Bandić građanima Zagreba prodaje veliku šarenu laž. Grad se u memorandumu s Eagle Hillsom obvezao puno više nego to žele…

Posted by Renato Petek on Friday, August 30, 2019

Komentiraj