Peskov: “Zabluda je da bi slanje tenkova Ukrajini promijenilo tijek rata”

Autor:

epa10376492 Kremlin spokesman Dmitry Peskov attends a news conference of Russian President Vladimir Putin following a meeting of the State Council on implementing the youth policy in current conditions, at the Kremlin in Moscow, Russia 22 December 2022.  EPA/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

EPA/VALERIY SHARIFULIN/SPUTNIK/KREMLIN

Kremlj je u petak rekao kako je „zabluda“ da bi odluka zapadnih zemalja o isporuci tenkova Ukrajini promijenila tijek rata, upozorivši ih da će požaliti zbog nje. 

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski očekuje „snažne odluke“ od ministara obrane NATO članica i drugih zemalja koje se sastaju u petak u bazi Ramstein u Njemačkoj kako bi razgovarali o jačanju ukrajinske obrane, što uključuje slanje modernih borbenih tenkova.

“Ponavljamo da takve isporuke neće ništa bitno promijeniti, ali će stvoriti dodatne probleme Ukrajini i ukrajinskom narodu”, rekao je u petak glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Na pitanje bi li ta isporuka predstavljala eskalaciju rata, Peskov se složio.

„Potpuno ste u pravu, to se stvarno razvija uzlaznom spiralom. Vidimo rastuću neizravnu, a ponekad i izravnu uključenost zemalja NATO-a u ovaj sukob“.

“Vidimo predanost dramatičnoj zabludi da Ukrajina može uspjeti na bojnom polju. To je dramatična zabluda zapadne zajednice koja će više no jednom biti razlogom za žaljenje, sigurni smo u to”, dodao je Peskov.

Glasnogovornik Kremlja rekao je da je jedini način da se spriječi daljnja eskalacija uvažavanje strateških zabrinutosti koje je Rusija izrazila krajem 2021., nekoliko tjedana prije napada na Ukrajinu.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.