Peskov u ime Kremlja ponovio “dobro poznate” uvjete za okončanje rata

Autor:

epa10520400 A billboard depicting a soldier with the slogan ’The victory will be ours' in St. Petersburg, Russia, 13 March 2023. On 24 February 2022 Russian troops entered the Ukrainian territory in what the Russian president declared to be a 'Special Military Operation', starting an armed conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis.  EPA/ANATOLY MALTSEV

EPA/ANATOLY MALTSEV

Kremlj je još jednom poručio da ima vlastite uvjete za mirno rješenje rata u Ukrajini, no u pitanju je ono što su dosad više puta ponovili. Prema riječima Dmitrija Peskova, glasnogovornika ruskog predsjednika Vladimira Putina, “Kijev mora uzeti u obzir nove stvarnosti” ako želi mirno okončanje sukoba.

U prijevodu  to znači da bi Ukrajina trebala priznati rusku aneksiju četiri ukrajinske regije (Donjeck, Luhansk, Herson i Zaporižja) koje Rusija ne kontrolira u potpunosti, ali ih je proglasila dijelom ruskog teritorija nakon farsičnih referenduma održanih prošle godine.

Peskov je ponovio da su uvjeti Rusije za okončanje rata “dobro poznati”. Naime, Moskva je dosad u više navrata poručila da Ukrajina mora prihvatiti rusku okupaciju svoje četiri regije ako želi okončati rat. Izgledi da se to zaista i dogodi su infinitezimalno maleni, prenosi Index.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.