Peskov tvrdi: “Putinov posjet Mariupolju bio je apsolutno spontan”

Autor:

epa10524087 Russian President Vladimir Putin attends an expanded meeting of the Prosecutor General's Office board in Moscow, Russia, 15 March 2023. The Prosecutor General's Office of Russia for a year achieved a ban on the activities of 17 foreign non-governmental organizations, another 23 such NGOs were recognized as undesirable in the Russian Federation, said the head of the supervisory agency Igor Krasnov.  EPA/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

. EPA/PAVEL BEDNYAKOV/SPUTNIK/KREMLIN

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov poručio je u nedjelju da je posjet ruskog predsjednika Vladimira Putina južnom lučkom gradu Mariupolju bio ‘apsolutno spontan’.

Putin je u subotu prvi put posjetio ukrajinski teritorij okupiran od početka rata. Predsjednik je otišao na ono što su državni mediji opisali kao “radno putovanje” u lučki grad Donjeck, koji je pripojen u rujnu prošle godine nakon ruske invazije.

Govoreći o posjetu ruskog čelnika, Peskov je rekao: “U početku su planovi bili samo posjetiti stambeni kompleks u Mariupolju. Naravno, niti komunikacija sa stanarima, niti obilazak stana nije bio planiran, to je bilo potpuno spontano. Predsjednik se, zapravo, jednako spontano, sam odvezao dalje kako bi pogledao spomenik herojima Drugog svjetskog rata, a potom je obišao i park”, rekao je Peskov.

Dodao je da su stanovnici u regiji “postavili pitanja o kasnim isplatama plaća” i rekao da je “teško podnijeti zahtjev za državljanstvo Ruske Federacije” i “teško izdati putovnice”, prenosi Sky.

“Stoga će biti naputaka šefa države da se ovaj sustav unaprijedi”, rekao je i dodao da Rusija ‘čini i činit će ono što misli da odgovara njezinim interesima’.

“Svaku odluku Međunarodnog kaznenog suda smatramo pravno ništavnom, što također ne priznajemo”, poručio je Peskov.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.