Peskov: “Moskva će strane novinare akreditirati ovisno o tretmanu ruskih novinara u neprijateljskim zemljama”

Autor:

EPA/MAXIM SHEMETOV

Rusija će prilikom dodjele akreditacija za medijske djelatnike iz zapadnih zemalja na većim forumima u Rusiji uzeti u obzir “ponašanje” njihovih medija i odnos prema ruskim novinarima u inozemstvu, objavila je državna novinska agencija TASS, citirajući Dmitrija Peskova, glasnogovornika Kremlja.

Novinari iz zemalja koje Rusija naziva “neprijateljskim” nisu dobili akreditacije za Međunarodni gospodarski forum koji se održava u Sankt Peterburgu.

Peskov je na pitanje hoće li Moskva dozvoliti zapadnim novinarima da prisustvuju forumima u Rusiji ubuduće rekao:

“Hajdemo vidjeti kakav će biti režim, kako će se oni (strani mediji) ponašati”.

Akreditacije? “Ovisi kako tretirate ruske novinare”

Glasnogovornik Kremlja je dodao da će pitanje dodjele akreditacija također ovisiti o tretmanu ruskih novinara u “neprijateljskim” zemljama.

Moskva koristi taj izraz za države koje su uvele sankcije zbog onoga što Kremlj naziva “posebnom vojnom operacijom” u Ukrajini.

“Sve će ovisiti o odnosu prema našim novinarima u stranim, neprijateljskim zemljama”, citirala je Peskova agencija TASS.

“Business as usual se više neće događati. Bit ćemo spremni primiti ih (zapadne novinare), no nećemo tolerirati takav tretman naših novinara u inozemstvu”, kazao je Peskov.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.