Perkovac: Duvnjak se osjeća katastrofalno, nisam optimist

Autor:

19.01.2024., Koeln, Njemacka - Europsko prvenstvo u rukometu 2024. Konferencija za medije na kojoj su se okupljenima obratili izbornik Goran Perkovac, Zvonimir Srna, Dominik Kuzmanovic i Mateo Maras. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska muška rukometna reprezentacije poražena je od Francuske s 34-32 (18-18) na startu druge faze natjecanja na Europskom prvenstvu u Njemačkoj, ali je do posljednjih trenutaka bila u igri za osvajanje barem jednog boda.

“Naravno da je jutro uvijek pametnije od večeri. Napravili smo već neke analize, vidjeli smo dosta toga“, izjavio je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac.

Ponovio je da su njegovi izabranici napravili previše grešaka, 16 tehničkih. “Na tom nivou, to se ne smije događati. Od tih 16 tehničkih grešaka, sigurno smo napravili pet dodavanja protivniku točno u ruke, gdje su nas oni ili iskontrirali ili su šutirali na prazan gol. A to jednostavno ovaj visoki nivo ne podnosi. Ne možemo drugačije nego naučiti to kroz ove utakmice. Mladi su to igrači, puno njih se prvi put nalazi u nekom velikom natjecanju“, dodao je Perkovac.

Utakmicu protiv Francuske propustio je kapetan Domagoj Duvnjak. “Evo, sad sam baš bio s Duletom. On se osjeća katastrofalno, ima visoku temperaturu, još uvijek ga boli cijelo tijelo. Nadat ćemo se da će biti bolje, ali nisam optimist”, rekao je Perkovac.

Nove igrače, kaže, neće pozvati. “Imam neograničeno povjerenje u ove momke. Evo, samo ću vam dati za usporedbu da Austrija igra s 4-5 igrača cijeli turnir i da igra izvanredno. Znači, snaga, želja, volja je sigurno prisutna. Ne daj Bože da se netko povrijedi ili ponovo razboli, onda ćemo morati nešto napraviti, ali zasad ne, jer mi se kemija u ovoj ekipi trenutno sviđa i ne želim tu ništa mijenjati”, zaključio je.

Hrvatska sljedeću utakmicu igra u subotu od 18 sati protiv Mađarske.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.