hina

REBIĆ: “Dišemo kao jedan i svima je ponos i čast igrati za reprezentaciju”

Rusija je dobro organizirana momčad, međutim mi smo spremni napraviti još jedan korak naprijed,” kazao je krilni igrač hrvatske reprezentacije Ivan Perišić na novinarskoj konferenciji u Sočiju uoči četvrtfinala SP-a između Rusije i Hrvatske.

“Gledali smo njihove utakmice. U grupi su igrali s jednom taktikom, a protiv Španjolske su je promijenili i pogodili su. Pripremit ćemo se za obje taktike i vjerujem u pozitivan rezultat,” kazao je Perišić.

Krilni igrač Intera je naglasio kako je Rusija dobro organizirana, ali dodao kako su ‘Vatreni’ spremni napraviti još jedan korak.

“Neće biti lako, ali mi imamo cilj i spremni smo za još jedan korak naprijed. Gledali smo njihove utakmice, dobro su organizirani i imaju nekoliko odličnih pojedinaca, no ne bi ih sada izdvajao.”

Na današnji dan prije 20 godina hrvatska reprezentacija je u četvrtfinalu svjetskog prvenstva u Francuskoj pobijedila Njemačku 3-0 ostvarivši jednu od ‘povijesnih pobjeda’. Perišić se dobro sjeća te utakmice.

“Naravno, da se sjećam te utakmice. Bio sam dijete i sanjao sam da ću biti u takvoj situaciji. Nadam se da ćemo i mi proći četvrtfinale, da neće biti straha do zadnje sekunde kao protiv Danske i jedva čekamo utakmicu.”

Perišić je na prvenstvu nastupio u sve četiri utakmice sakupivši 359 minuta tijekom kojih je pretrčao više od 40 km. Igra u oba pravca i puno se troši u obrani i u napadu.

“Moram dati više. Iza mene je teška sezona, ali to nije oporavdanje. Možda bi bilo bolje da sam se odmorio za osminu finala, jer protiv Danske nisam imao svježine,” priznao je.

Perišić se složio s tvrdnjom kako je hrvatski kapetan Luka Modrić jedan od najboljih igrača na prvenstvu i kako s pravom konkurira za nagradu za igrača turnira.

“Modrić je naš kapetan, naš vođa i svi stojimo iza njega. Sasvim sigirno je jedan od najboljih igrača turnira, a hoće li dobiti nagradu vidjet ćemo jer će odlučivati još par utakmica.”

Naglasio je kako je izbornik Zlatko Dalić donio neke nove ideje nakon čega je sve krenulo na bolje.

“Dalić je donio neke nove ideje i nakon par loših utakmica krenulo je bolje. Dobili smo Ukrajinu, pa Grčku i sada smo ovdje.”

Niti ova novinarska knferencija nije mogla proći bez usporedbe ove i generacije ’98 koja je hrvatskom nogometu donijela najveći uspjeh, svjetsku broncu.

“Puno se oko toga pričalo i uspoređivalo. Iskreno se nadam da ćemo doći barem do tog rezultata. Svjesni smo kvalitete i na dobrom smo putu da nakon 20 godina možda to i nadmšimo.”

Perišić je poznat kao igrač koji jednako kvalitetno igra s obje noge, otkrivši kako jedanaesterce puca s desnom nogom.

“Kao klinac sam vježbao i s desnom i s lijevom nogom, puno sam radio tako da mogu igrati s obje noge, ali jedanaesterce pucam s desnom nogom,” kazao je na kraju.

Kvalitetniji smo od Rusije i to moramo pokazati na terenu,” kazao je hrvatski reprezentativac Ante Rebić na novinarskoj konferenciji u Sočiju uoči četvrtfinala svjetskog prvenstva protiv Rusije.

“Analizirali smo njihovu igru, ali najviše se moramo koncentrirati na nas. Kvalitetniji smo i to moramo pokazati na terenu,” kazao je Rebić.

“Rusiji je ekipa najveća snaga. Imaju nekoliko odličnih pojedinaca, igraju doma, ali mi smo ti koje će se najviše pitati,” dodao je.

Krilnog igrača njemačkog bundesligaša Eintrachta proglasili su nasljednikom Ivice Oliće u dresu nacionalne vrste, čak je dobio i njegov dres s brojem 18.

“Sigurno mi gode usporedbe, ali nismo baš slični igrači, osim što smo obojica izgaramo za reprezentaciju, a broj sam dobio slučajno,” kazao je Rebić.

Rebić je ponovio kako je atmosfera u reprezentaciji sjajna i kako je svima čast i ponos igrati za hrvatsku vrstu.

“Zajedno smo više od mjesec dana i nije bilo nikakvih svađa. Dišemo kao jedan i svima je ponos i čast igrati za reprezentaciju,” kazao je dodavši kako je Luka Modrić vođa ove ekipe.

“Modrić je naš vođa, kapetan i naš najbolji igrač, no još je rano vidjeti tko će biti najbolji igrač na turniru jer su ispred nas četvrtfinala.”

Nije želio previše pričati o interesu koji navodno za njegove usluge pokazuje njemački velikan Bayern kojeg od ove sezone vodi njegov bivši trener Niko Kovač.

“S njim sam godinama uspješno surađivao i pomogao mi je u karijeri. Posve zasluženo je postao Bayernov trener, ali ja sam igrač Eintrachta. U glavi mi je sada samo svjetsko prvenstvo. O ostalom možemo pričati nakon SP-a,” dodao je na kraju.

Komentiraj