OTKRIVAMO ZAŠTO JE PENAVIN PROSVJED osvijetlio svu besmislenost Plenkovićeva ulagivanja braniteljskoj populaciji, čije je zahtjeve bespogovorno prihvaćao, a vođe lukrativno uhljebio u državnim tvrtkama i administraciji pa sada dio stranke traži da ministri obrane i branitelja sami riješe taj neugodan problem

Najavljeni vukovarski prosvjed u organizaciji lokalnog gradonačelnika Ivana Penave ponovo je aktualizirao pitanje kome su pojedini ministri u vladi premijera Plenkovića lojalni – njemu ili interesnim grupacijama koje kroz braniteljsku populaciju prizivaju smjenu premijera zbog njegova sve očitijeg otklona od radikalno desnih političkih krugova, u pravilu marginalnih, ali najglasnijih na desnoj političkoj sceni.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOSAŠA ZINAJA I PIXSELL
IZVORORHIDEA GAURA HODAK I BERISLAV JELINIĆ
Podijeli objavu
Prethodni članakPUTIN ‘Rušenje zrakoplova splet je tragičnih i nesretnih okolnosti’
Sljedeći članakSavez antifašista osudio rehabilitaciju ustaštva pri pokopu u Vagancu
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.