Penava: “Pupovac i Plenković su partneri, u takvoj kombinaciji ne može biti Domovinskog pokreta i mene”

Autor:

19.11.2023., Vukovar - Udruga roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke" organizirala je prigodni program i polaganje vijenaca ispred ostataka negdasnje ratne bolnice i sklonista Borovo commerca. Potom je kolona sjecanja krenula Kriznim putem od Ulice Blage Zadre, Trpinjskom cestom do crkve Gospe Fatimske. Ivan Penava. Photo: Borna Jaksic/PIXSELL

Borna Jaksic/PIXSELL

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je izjavu Mostovca Nikole Grmoje kako postoji famozna koalicija koje je on nazvao 3P, Plenković-Penava-Pupovac.

“Razumijem da je kolega Nikola Grmoja živčan zbog poziva prema SDP-u i problema koje si je stvorio u medijskom i političkom prostoru. No, ja sam i dalje otvoren prema njemu i prema Mostu i pozvam ih u koaliciju s Domovinskim pokretom. Smatram da jedino nacionalna i suverenistička vlada Hrvatsku može izvući iz teške situacije u kojoj se nalazi. Vidjeli ste sve kako se odigralo u Vukovaru, Pupovac i Plenković su si partneri, oni su si kombinacija. Tu Penave i Domovinskog pokreta u takvoj kombinaciji ne može biti”, naglasio je Penava.

O Mostu

Govoreći o tome jesu li sukobi s Mostom ovih dana prisutni zbog toga što se praktički obraćaju istom biračkom tijelu Penava je rekao kako je početkom godine prišao Boži Petrovu s prijedlogom. “Jedina logika zašto sam ja i prišao još u veljači mjesecu Boži Petrovu, kao predsjedniku Mosta, je bila logika da stranke istog svjetonazora, suverenističkog, hrvatskog svjetonazora bi trebale skupa te sve drugo zatomiti i izvući ovu zemlju iz jedne ružne situacije, ružnog sna u kojem se nalazi. Nažalost, vidjeli smo prvo po Nini Raspudiću i ideološkom moratoriju, a sada i prema ovoj otvorenosti ka koaliciji sa SDP-om od strane gospodina Grmoje, da to ipak nije naša svjetonazorska priča. Prema tome mogu razumjeti da su napeti, ali očito da mi ne gađamo isti dio tijela, jer Domovinski pokret gađa domovinsko biračko tijelo, što je hrvatsko, katoličko, nacionalno, suvereno, dakle uključuje sve, ali vodi takve politike gdje ima mjesta za sve, i za vjernike i nevjernike, ali se zna što smo i tko smo”, objasnio je Penava.

O prosvjedima poljoprivrednika

Upitan jesu li točka prijepora Domovinskog pokreta i Mosta prosvjedi poljoprivrednika Penava je rekao kako misli da to ne može biti točka prijepora za nekog tko voli hrvatskog seljaka, hrvatsko selo, hrvatski kraj, na kraju hrvatsku samodostatnost i slobodan život svih nas, da znamo što jedemo i da jedemo svoju hrvatsku hranu. “Ti prijepori mogu smetati samo ljudima koji su toliko otuđeni od naroda, da u se pogubili, tu mislim na Andreja Plenkovića. Ne samo zbog seljaka, zbog ilegalnih migranata, seljaka, depopulacije, ubrzano gubi potporu u narodu i zato žuri sa izborima i vjerujem da će izbori vrlo, vrlo brzo, jer ta popularnost Andreja Plenkovića jako pada, dok kako ste i pratili vaše ankete, popularnost Domovinskog pokreta jako raste”.

Može li Domovinski pokret s HDZ-om – da ili ne?

Na to pitanje Penava je odgovorio kako će rezultati izbora iznenaditi mnoge. “Siguran sam da će Domovinski pokret sastaviti iduću vladu. Hoće li to biti HDZ, hoće li to biti dijelovi HDZ-a, ostaje nam za vidjeti, ali će se mnogi iznenaditi rezultatima”, uvjeren je Penava.

O činjenici kako premijer kaže nema šanse da će HDZ koalirati s bilo kime tko ucjenjuje, Penava je istaknuo kako Plenković ne stoji dobro i kako je to jasno hrvatskoj javnosti. “Ako nema podršku u Slavoniji, ako nema podršku u Dalmaciji, ako nema podršku na Banovini, pitanje je hoće li biti u situaciji uvjetovati bilo koga. Pozivam, prije svega članove HDZ-a, da osvijeste taj trenutak i da idemo spasiti Hrvatsku, hrvatski narod, vratiti hrvatske građane i oformirati Vladu koja će konačno početi raditi za našu državu, naš narod i sve naše građane”, istaknuo je Penava u razgovoru za HRT.

 

 

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.