PENAVA “Prosvjed nije protiv Plenkovića, on je najbolji premijer”

Davor Javorovic/PIXSELL

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava u petak se u Banskim dvorima sastao s premijerom Andrejem Plenkovićem. Za N1 je poručio kako najavljeni prosvjed u Vukovaru nije udar na premijera.

“Došao sam na razgovor s premijerom Andrejom Plenkovićem vezano uz problematiku koja je aktualna u medijima. Razgovarali smo o problematici svatko iz svog kuta. Naravno da ima tu istine na obje strane, naravno da je tema prebitna i preosjetljiva. Naravno da ima pokušaja svih mogućih aktera koji pokušavaju iskoristiti temu na ovaj ili onaj način, ponižavajući žrtvu po tko zna koji put. I to je bila tema ovog sastanka, gdje sam ja došao i kao član HDZ-a i gradonačelnik Vukovara predsjedniku HDZ-a i Vlade pokušavajući iskomunicirati poruku premijeru”, rekao je Penava i naglasio kako najavljeni prosvjed nije prosvjed protiv HDZ-a ili Andreja Plenkovića.

“Prosvjed za cilj jedino ima pronalazak zločinaca odgovornih za egzekuciju u gradu Vukovaru i širom RH. Svako iskorištavanje ove prigode za svoje ciljeve je vrlo degutantno i na neki način predstavlja ponovno pucanj i na Vukovar i na žrtve”, rekao je vukovarski gradonačelnik.

Kazao je i kako je Plenković, za njega, do sada najbolji premijer koji ima najbolju Bladu. “Ovo nije udar na premijera i Vladu, pa to je moja Vlada, moj premijer i na kraju krajeva premijer svih nas”, poručio je Penava.

Komentiraj