Penava komentirao mjere Vlade: “Priča je farsa”

Autor:

Photo: HRT

Gost radijske emisije “Oporbeni zarez” je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.

Na pitanje što očekuje da bi paket novih Vladinih mjera trebao sadržavati, Ivan Penava je rekao da paket ne bi trebao ni postojati.

“Priča je farsa, ako poslušate Andreja Plenkovića i njegov tim ljudi, sve je idealno i sve je super, ja iskreno ne znam kakvi paketi pomoći kad je Švicarska za nas nerazvijena država, kada se sluša vlast i vladajuće”, rekao je Penava, prenosi HRT.

Dodao je da se prema tome apsolutno radi o trikovima.

“Ključni potezi nisu povučeni, svi pričaju o tim reformama, ali samo pričaju. Međutim, činjenica je samo jedna, dokle god smo mi nekonkurentni iz aspekta poslovanja u Hrvatskoj u odnosu na druge države, dokle god gospodarstvo tone, tvrtke se ne otvaraju, mi možemo pričati lijepe priče, možemo se zavaravati, slušati o nizu paketa socijalnih mjera, nažalost to je jedna realnost preko medija, a druga je realnost kada uđete u grad ili selo i pogledate svoja mjesečna primanja. Bilo da ste umirovljenik ili radnik”, rekao je.

Dodao je da je situacija puno gora nego što je bila prije godinu dana.

Porezna reforma Vukovar

Na pitanje što će biti s porezom u Vukovaru, rekao je da će tražiti situaciju koja će biti najbolja za građane.

“Fenomenalna mi je ta teza koju je premijer uspješno plasirao u javnost, da će se dati autonomija gradovima. Dajte nam autonomiju utemeljenu cjelokupnih prihoda, dajte nam policiju i sve kako neke države imaju”, istaknuo je.

Dodao je da ovaj prijedlog predstavlja bijeg od odgovornosti.

 

 

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.