Pedofil dječaku davao cigarete i novac te ga potom zlostavljao

Autor:

20.03.2017., Sibenik -"nPolicijske oznake na sluzbenim vozilima."nPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak je na 18 godina zatvora nepravomoćno osuđen 72-godišnjak koji je u drugoj polovici 2019. godine počinio pet kaznenih djela spolnog iskorištavanja 13-godišnjaka.

Vijeće Županijskog suda izreklo je 72-godišnjaku kaznu zatvora od šest godina za četiri kaznena djela spolne zloporabe djeteta te dvije godine zatvora za iskorištavanja djeteta za pornografiju, nakon čega mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 godina.

Zbog zaštite žrtve javnost je bila isključena s obrazloženja presude. Žrtva je bila 13-godišnjak koji je iz obitelji bio izdvojen u dom, a nepravomoćno osuđeni muškarac mu je davao cigarete ili novac kako bi ga mogao zlostavljati.

Mediji ističu da je riječ o recidivistu koji je u razdoblju od 2007. do 2014. godine u više navrata osuđen zbog silovanja maloljetnika, bludnih radnji i nametljivog ponašanja. Prije nekoliko godina, na velikogoričkom Županijskom sudu osuđen je 14 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja dvoje djece te tu kaznu trenutno izdržava.

Uz to, 2000. godine u Njemačkoj je osuđen na tri godine i tri mjeseca zatvora zbog silovanja maloljetnika.

OZNAKE: sud, pedofil, kazna

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.