facebook.com

Pearl Jam Tribute! Jeremy’s Alive vraća se u Savsku 160

Pearl Jam Tribute! Jeremy’s Alive vraća se na koncert u Savsku 160.

O njihovom  nastupa ne treba puno govoriti, izvedba je uvijek na razini, a krcata dvorana Vintage Industriala tome je uvijek potvrda. Nakon koncerta čeka vas DJ selekcija presjeka grunge žanra i party do ranih jutarnjih sati.

Pearl Jam je osnovan u Seattleu 1990. godine. U originalnoj prvoj postavi sastava bili su  Eddi Vedder (vokal), Jeff Ament (bas), Stone Gossard (ritam gitara), Mike McCready (vodeća gitara) i Dave Krusen (bubnjevi). Današnji bubnjar Pearl Jama je Matt Cameron i  došao je u sastav 1998. godine nakon raspada njegovog bivšeg sastava ‘Soundgarden’.

Pravi začetnici Pearl Jama su Stone Gossard i Jeff Ament koji su nakon raspada sastava ‘Mother Love Bone’ i smrti njihovog vokala Andrew Wooda odlučili okrenuti novu ploču u svom životu i osnovati novi sastav. Ubrzo nakon osnutka sastav se probija u svijet mainstream glazbe sa svojim prvim albumom ‘Ten’. I tako su postali jedan od ključnih sastava u grunge pokretu i općenito jedan od vodećih u svijetu rocka 90-ih godina. Od osnutka pa sve do danas sastav je prodao više od 35 milijuna ploča samo u Americi i oko 70 milijuna diljem cijelog planeta.

Pearl Jam i dalje nastavlja raditi hvale vrijedne albume i puniti dvorane i stadione na svjetskim turnejama te iz dana u dan izrasta u sve veći sastav.

Komentiraj