Pavičić Vukičević: “Svi osnovnoškolci bi se trebali vratiti u školske klupe od ponedjeljka”

Vršiteljica dužnosti zagrebačke gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević prokomentirala je aktualnu epidemiološku situaciju u Zagrebu, povratak školaraca u klupe, ali i komentirala skorašnje lokalne izbore.

“Neposredno prije uključenja u emisiju kontaktirala sam s pročelnikom Lovrićem, koji je u kontaktu s nadležnim ministarstvom. Formulirala sam prijedlog da bi se od ponedjeljak u školske klupe vratili svi osnovnoškolci, ne samo od 1. do 4. razreda, te bi zapravo izvan nastavnog procesa ostali učenici 1. do 3. razreda srednje škole. Jer su to učenici koji koriste javni prijevoz”, komentirala je Jelena Pavičić Vukičević za N1 televiziju.

Opasnost od širenja virusa u javnom prijevozu

Svjesni smo da je u javnom prijevozu opasnost širenja virusa veća i želimo zaštiti svoje sugrađane. Osnovnoškolci idu u škole u svojim kvartovima i molim srednjoškolce da se strpe još tjedan dana”, kazala je za N1.

U emisiji je, među ostalim, govorila i o samoizolaciji u kojoj se našla jer je pozitivna na koronavirus. Kako kaže, simptome bi usporedila s virozom, a bez obzira na to, stranka je sprema za prikupljanje potpisa za kandidaturru za lokalne izbore, koje kreće u ponoć.

Komentirala je i rezultate ankete koju je agencija MASMI provela za N1:

“Ja sam se u ovoj anketi našla prvi put jer sam se kasno uključila iz poznatih razloga. Moram priznati da su mi očekivanja bila u tom smjeru da će se osjećati taj rast. Ja se zapravo veselim kako će to iz dana u dan rasti i optimizam me ni najmanje ne napušta. Vjerujem u drugi krug”, rekla je.

Ističe i kako oni “čisti” ulaze u kampanje te da će se pokazati da su Lovrićevi pravosudni procesi prenapuhani. Osvrnula se na arhitekta Otta Barića, za kojeg je neki dan objavljeno da se kandidira za njezinog zamjenika nakon što je dosadašnju vlas kritizirao.

“Moralna obveza je pozvati osobu poput Barića u tim”

“Što se tiče gospodina Barića, Zagreb u narednom periodu mora imati svog arhitekta koji će voditi obnovu i transformaciju. Očekuju nas i rješenja velikih prometnih problema. Neću svijet bojati u ružičasto, mi smo pozitivan tim koji zna probleme u Zagrebu. Tu je i promet i zbrinjavanje otpada i niz drugih tema za koje naši sugrađani očekuju jasne i konkretne poteze.

Ne bojim se kritike jer vas kritike mogu dobro usmjeriti. Barić je rekao kritiku, ako netko ima svjetske reference i iskustvo rada u Beču, a znamo kako taj grad izgleda,  mislim da svaka normalna osoba ima moralnu obvezu pozvati takvu osobu u svoj tim”, rekla je.

Osvrnula se i na projekt izgradnje Dinamovog stadiona:

“Kada je došla statička analiza istočne tribine koja je rekla da to treba rušiti, prepoznali smo u Gradskoj upravi da treba ponuditi rješenje. Naša ideja i ideja gospodina Barića razvijale su se paralelno. Gospodin Barić je rekao da sa svojim projektom neće biti kandidat u tom natječaju koji će biti otvoren 23.4. i vidjet ćete da je čovjek od riječi”, govori.

Najavila je i platformu putem koje bi građani u nekoliko klikova mogli dobiti informacije i javnim natječajima, nabavi, ugovorima i općenito poslovima Gradske uprave i skupštine.

“Imam pravo iznijeti izborni program”

Istaknula je i kako je to i sada transparentno i dostupno na internetu. Ipak, što se tiče negativnih stvari koje su građani u anketi istaknuli kao ostavštinu Milana Bandića kaže.

“Ja sa svojim sugrađanima neću polemizirati. Dok svi kandidati imaju priliku nešto reći o programu meni se postavljaju pitanja o prošlosti. Ja nisam u sudnici i nisam obuhvaćena nijednom istragom. Imam pravo iznijeti izborni program”.

Na pitanje s kime bi bili voljni surađivati u skupštini nakon izbora, kaže:

“Kao što sam rekla, nismo ideološki opterećeni i smatramo da svaku ideju treba testirati pred sugrađanima. Razvoj ove aplikacije omogućit će upravo to, da svaki prijedlog bude testiran”, kaže.

 

Komentiraj