Paul Newman i Joanne Woodward – zlatni par Hollywooda

Vjenčanje se zbilo 29. siječnja 1958. u Las Vegasu. Brak koji potraje pedeset godina je izuzetan podvig, a ako je u pitanju holivudski brak, onda je to skoro pa vječnost.

Paul je upoznao predivnu plavušu Joanne 1953. godine tijekom izvođenja jedne predstave na Broadwayu, a ona, angažirana kao zamjenica glavne glumice, odmah mu se dopala. U naredne četiri godine nisu radili na istim projektima, ali su ostali dobri prijatelji. Konačno, nakon što se Newman 1957. godine razveo od svoje prve žene, bili su angažirani za film “Dugo, toplo ljeto”. Strast koju su gajili jedno prema drugome se vratila gotovo odmah.

Kada su ga pitali da otkrije tajnu njihovog dugog i sretnog braka, Newman je rekao: “Sve je u točnim dozama požude i poštovanja, kao i zbog nestrpljenja prouzrokovanog strpljenjem. Kada ste ovoliko dugo zajedno, ponekad idete jedan drugom na živce, ali ispod svega toga uvijek se nalaze ljubav i poštovanje.”

Novinari kao novinari, jednom prilikom su ga pitali i da li je ikada bio nevjeran prema Joanne, na što je rekao: “Ne volim pričati o svom braku, ali reći ću vam nešto što će zvučati otrcano, a istinito je: ako doma imam odrezak, zašto bih izlazio na hamburger?”

Komentiraj