Patricia Espinosa: ‘Pred nama su još mnogi izazovi za razvoj koncepta bioraznolikosti i zaustavljanje klimatskih promjena’

Screenshot YouTube

Diljem svijeta se kroz razne akcije i programe obilježava nadolazeći Međunarodni dan biološke raznolikosti (22. svibnja). Uz slogan “Gradimo zajedničku budućnost za sve što živi” ističe se važnost suradnje, kanaliziranja napora i projekata, koji potiču održivi i ekološki razvoj u urbanim sredinama, ali i u divljim staništima, rezervatima, nacionalnim parkovima.

Patricia Espinosa, izvršna tajnica Okvirne konvencije o klimatskim promjenama Ujedinjenih naroda (United Nations Framework Convention on Climate Change) je povodom obilježavanja Međunarodnog dana biološke raznolikosti naglasila da postoje još mnogi izazovi za razvoj koncepta bioraznolikosti i zaustavljanje klimatskih promjena na svjetskom nivou.

Bioraznolikost i klimatske promjene su čvrsto povezani, jedno vrlo utječe na drugo te je dobro uvijek sagledavati ova dva pojma s ciljem zaustavljanja negativnih posljedica na prirodu, životinje i urbani okoliš.

Brojni projekti u mnogim svjetskim državama su pokazali značajan napredak, no nužno je dalje razvijati solidarne, otporne, ekološke projekte za održiviju budućnost.

Komentiraj