Parovi s djecom iz Zambije sletjeli u zračnu luku u Ljubljani. “Ne možemo još vjerovati da smo došli”

Autor:

01.06.2023. Ndola - Sutkinja Visokog suda u Ndoli Mary Mulanda ustvrdila je da drzava nije uspjela dokazati slucaj protiv Hrvata te je odmah izdan nalog za njihovo pustanje na slobodu. Hrvati nakon oslobadjajuce presude odlaze sa suda.  Photo: Staf Media Consultancy/PIXSELL

Staf Media Consultancy/PIXSELL

Četiri hrvatska para kojima se sudilo u Zambiji vraćaju se u Hrvatsku. S njima je četvero posvojene djece koju su preuzeli jučer u zambijskoj ustanovi nakon šest mjeseci razdvojenosti.

Iz vlade su sinoć potvrdili da su napustili Zambiju i zrakoplovom otputovali u Dubai. Nešto prije 15 sati sletjeli su u Ljubljanu, javlja HRT.

“Svih 12 hrvatskih državljana doputovalo je iz Zambije u Ljubljanu, odakle im je osiguran prijevoz do Zagreba. Naše državljane dočekao je veleposlanik RH u Sloveniji te predstavnice Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Obiteljskog centra, kako bi ponudile podršku i pomoć, posebice za djecu”, priopćili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova.

“Jako smo sretni, ne možemo još vjerovati da smo došli. Put je dugo trajao, malo smo umorni, ali jako sretni da je sve pozitivno i da smo svih 12 došli”, rekao je kratko Noah Kraljević hrvatskim novinarima u Ljubljani.

“Najteže nam je pala cjelokupna situacija jer nismo imali pojma kako će sve završiti. Susret sa djecom bio je fenomenalan”, dodao je.

Veleposlanik Hrvatske u Sloveniji Boris Grigić za HRT je rekao da će dvije obitelji ići s njihovim kombijima, a dvije s prijateljima i članovima obitelji u osobnim automobilima.

 

Hrvatski parovi iz Zambije danas bi s djecom trebali stići u Hrvatsku, trenutno su u Dubaiju

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.