Papin izaslanik: Radim na mehanizmu za povratak prisilno odvedene ukrajinske djece u Rusiju

Autor:

epa10717722 Cardinal Matteo Zuppi, Pope's envoy for the Ukrainian settlement, celebrates a Holy Mass during the feast of the Apostles Peter and Paul in the Cathedral of the Immaculate Conception of the Blessed Virgin Mary in Moscow, Russia, 29 June 2023. Archbishop of Bologna Cardinal Matteo Maria Zuppi was sent by Pope Francis to Moscow as his envoy to establish dialogue and seek a peaceful solution to the Russian-Ukrainian conflict. Zuppi discussed the conflict in Ukraine with Russian presidential aide Yuri Ushakov.  EPA/SERGEI ILNITSKY

EPA/SERGEI ILNITSKY

Papin mirovni izaslanik za Ukrajinu, kardinal Matteo Zuppi rekao je u utorak da radi na “mehanizmu” koji će osigurati povratak djece koja su prema tvrdnjama Kijeva prisilno odvedena u Rusiju. 

“Vidjet ćemo na koji način možemo pokrenuti mehanizam za djecu i pomoć o čemu smo govorili na humanitarnom planu, posebno djeci kojoj se mora osigurati povratak u Ukrajinu“, rekao je Zuppi na predstavljanju knjige u Rimu.

Rekao je da je osobno razgovarao o tom pitanju s papom Franjom.

Talijanski kardinal bio je u posjetu Moskvi prošlog tjedna, a prije toga je bio u Kijevu. Njegovi napori bili su “usmjereni na identificiranje humanitarnih inicijativa koje bi mogle otvoriti puteve prema miru”, objavio je Vatikan.

Zuppi je u nedjelju pojasnio za talijansku radioteleviziju RAI da nije radio na “mirovnom planu” ili “posredovanju” između Ukrajine i Rusije, već se usredotočio na “humanitarne aspekte”.

Papin izaslanik Zuppi posjetio Moskvu u svrhu humanitarnog pitanja

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.