Pao je modni rekord! Haljina princeze Diane prodana za više od milijun dolara

Autor:

In this photo taken Monday, July 1, 2013, dresses of Princess Diana are displayed at the Fashion Rules exhibition at Kensington Palace in London, Monday, July 1, 2013. Opening on 4 July, a new glamorous exhibit at Kensington Palace showcases how the styles of three royal ladies; Queen Elizabeth II, her sometimes risque sister Margaret, and the glamorous Princess Diana, each reflected and influenced the trends of their fashion heyday. (AP Photo/Frank Augstein)

AP Photo/Frank Augstein/GuliverImages

Haljina koju je Diana, princeze od Walesa, nosila 1985. srušila je sve modne rekorde kada je u pitanju cijena koju je postigla na aukciji u Hollywoodu, 11 puta veća od procijenjene vrijednosti.

Cijena crne večernje, baršunaste haljine premašila je na dražbi aukcijske kuće Julien’s Auctions milijun dolara, tj. prodana je za 1.148 080 dolara.

Prethodno su stručnjaci procijenili da će haljina, zajedno s pripadajućom ilustracijom, postići cijenu od 100.000 dolara.

Haljina je prodana u kompletu s jastučićima za ramena, plavom balerinskom suknjom od organdija, velikom mašnom i lentom. To je haljina princeze Dijane koja je do sada postigla najveću cijenu na dražbi ikada.

Prijašnji rekord drži njezina haljina boje patlidžana koja je u siječnju u aukcijskoj kući Sotheby’s prodana za 604.800 dolara nakon “žestokog nadmetanja”.

To znači da je Dijanina haljina u kreaciji Jacquesa Azaguryja gotovo udvostručila razliku u cijeni između prvog i drugog mjesta.

Diana je haljinu prvi put nosila u Italiji 1985. tijekom kraljevske turneje sa svojim tadašnjim suprugom Charlesom, princom od Walesa. Ponovo ju je obukla 1986. na koncertu Simfonijskog orkestra u Vancouveru.

Isti marokansko-britanski dizajner je kreirao njezinu vjenčanicu 1981.

Balerinska suknjica, kao dodatak uz večernju haljinu, je bila u čast Engleskog nacionalnog baleta čija je pokroviteljica bila upravo Diana.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

isabelkedem223

prije 4 mjeseca

Rastala sam se od muža prije tri godine. Između nas nije bilo komunikacije. Obitelji i prijatelji su me savjetovali da pustim i zaboravim na brak i nastavim dalje u životu. Nisam se htjela udati za drugu jer duboko u sebi još uvijek volim svog muža. Toliko sam patila od boli i zbunjenosti da sam na internetu pročitala preporuku o tome kako je dr. Apata uz pomoć svojih duhovnih moći ponovno ujedinio raskinuti brak. Stalno sam čitao toliko svjedočanstava o tome kako je pomogao okončati razvode i vratiti nečije bivše voljene i moja je vjera bila obnovljena. Kontaktirala sam dr. Apatu odmah nakon nekoliko minuta, odgovorio mi je i dao mi upute što da radim, nakon što sam ispunila tražene uvjete dva dana nakon rituala, čarolija je promijenila moj život u blizini mog muža koji nije razgovarao sa mnom. Dva dana me zvao usred noći plačući i ispričavajući se da je to djelo demona, pa se i dalje čudim tom čudu pa mu opraštam. Sada je moj brak sada u ravnoteži. Ritual dr. Apate je odlično funkcionirao i moj brak je jači nego prije i ništa nas više ne može rastaviti. Posjetio sam toliko stranica da sam tražio pomoć, bilo je beznadno dok se nisam povezao s dr. Apatom, pravim muškarcem koji mi je pomogao da oporavim svoj raskinuti brak ako imate sličan problem u braku, želite da vas muž ili žena vole opet. , Imate nekoga koga volite i želite da on ili ona voli Vas zauzvrat, imate izazov u svom životu, predložak čarolija Dr Apata je rješenje i odgovor na vaš problem, whatsapp / viber sa njegovim brojem telefona: (+447307347648), kontaktirajte ga danas slanjem e-pošte na [email protected]. Ne dopustite da vam itko oduzme vašeg supružnika.