PANIKA U OSNOVNOJ ŠKOLI JORDANOVAC Muškarac s nožem u ruci pokušao oteti djevojčicu

Pixabay

Osnovnom školom Jordanovac u Zagrebu zavladala je panika nakon što je u ponedjeljak oko 14:15 sati nepoznati muškarac pokušao odvesti sa sobom učenicu petog razreda. Zaustavio ju je na pješačkom prijelazu ispred ulaza u školsko dvorište, primio za ruku, no 10-godišnjakinja se srećom otrgnula i utrčala u školu.

Ravnatelj škole Davor Krnjeta nakon događaja zbog kojeg je intervenirala i policija poslao je apel svim roditeljima da “porazgovaraju s djecom o njihovom ponašanju u sličnim situacijama”.

“Istog trena pozvana je policija koja je ubrzo došla i preuzela istragu. Djelatnici škole pojačano će dežurati u školskom dvorištu, a također zamolit ćemo IV. policijsku postaju za pojačane sigurnosne ophodnje oko naših školskih objekata dok ne riješe ovu neugodnu situaciju. Na sreću, ovaj se put sve završilo sretno”, istaknuo je u apelu ravnatelj škole Davor Krnjeta.

Prema onom što smo uspjeli doznati iz pouzdanih izvora, u kobno vrijeme 10-godišnjakinja je izlazila iz škole te u dvorištu škole vidjela nepoznatog muškarca kako je fiksira pogledom. Budući da je primijetila da ju je promatrao dok je oblačila jaknu, krenula je prema drugom izlazu, uz nebodere. Brzim hodom krenuo je prema njoj. Nešto je promumljao pa je curica u prvi mah pomislila da je alkoholičar i nastavila dalje hodati. Tada je čula da joj govori: “Mene je tvoja mama poslala da te odvedem doma”.

Pristojno mu se zahvalila na ponudi i napomenula da će ipak ići sama kući. No, to se muškarcu navodno nije svidjelo te ju je snažno primio za ruku. U drugoj ruci držao je nož. Djevojčica ga je tada udarila u slabine i počela bježati prema školskom dvorištu. Muškarac joj je tada navodno još poručio: “Gdje ćeš? Tražit ću te dok te ne nađem.”

Komentiraj