Palma de Mallorca: Skupina putnika pobjegla s leta, 12 ih je uhićeno

Autor:

Photo: Pixabay

Španjolska policija uhitila je 12 ljudi i traži ih još toliko nakon što je skupina putnika pobjegla iz zrakoplova na zračnoj luci u Palma de Mallorci, zbog čega je aerodrom nekoliko sati bio zatvoren.

Zrakoplov niskobudžetne marokanske aviokompanije Air Arabia Maroc koji je letio od Casablance do Istanbula izvanredno je sletio u Palma de Mallorci zbog navodno bolesnog putnika, objavila je španjolska civilna garda.

Kad su se vrata aviona otvorila u petak 20:30 po lokalnom vremenu, 21 putnik pobjegao je iz zrakoplova, priopćila je u subotu regionalna vlada.

Među 12 uhićenih je i bolesni putnik koji je odveden, pa pušten iz bolnice. S njim je bio suputnik koji je pokušao pobjeći iz bolnice. Jedan putnik uhićen je zbog agresivnog ponašanja na zrakoplovu.

Policija istražuje slučaj

Glasnogovornica regionalne vlade Aina Calvo rekla je kako nije rijetko da avioni zatraže izvanredno slijetanje na toj zračnoj luci, no da nije normalno „da skupina putnika odluči ne poštivati međunarodna pravila“.

Policija istražuje zašto su putnici pobjegli i je li riječ o orkestriranom planu ili izoliranom incidentu, rekla je glasnogovornica i najavila da će putnici biti vraćeni u svoju domovinu jer su u Španjolsku ušli ilegalno.

Zbog incidenta je zračna luka bila zatvorena više od tri sata, a zrakoplovi koji su u tom periodu trebali sletjeti preusmjereni su na druge aerodrome, poput onih u Barceloni, Ibizi i Menorci.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.