Pajač za SN: “Kao da sam neprijatelj broj 1”

U javnost je istupio i Igor Pajač, glavni sudac utakmice polufinala kupa između Rijeke i Osijeka koja je u fokus došla zbog kontroverznih sudačkih odluka te prosvjeda upućenih od strane vodstva Bijelo-plavih.

Elitni sudac Hrvatskog nogometnog saveza je odlukom Komisije nogometnih sudaca, zajedno sa svojim kolegom Franom Jovićem koji je bio zadužen za VAR, zbog tri ključne pogreške na utakmici kažnjen na način da do konca sezone više neće biti delegiran.

>> Pajač i Jović suspendirani do kraja sezone

Pajač se za Sportske novosti javio iz Mađarske, gdje se nakratko sklonio u ovom stresnom razdoblju. Tom prilikom je poručio: “Vjerujte, nikad mi u životu nije bilo gore! Nikome nikada ne bih želio da mu se tako nešto dogodi. Ovo je jednostavno katastrofa. Ne samo za mene, nego i za moju obitelj. Nikako nije dobro, kad god otvorim internet, iskačem kao iz paštete. Najgore mi je što sam predstavljen kao neki lopov, to mi je najgore u životu. A nikada u životu niti kao klinac ukrao žvakaću gumu. Strašno, gdje god da okrenem, sve je totalni kaos. Vidite, ljudi iz Osijeka su ulupali mojih deset godina rada kao suca. Ma, užas, odmah sam otišao iz Hrvatske u Mađarsku kako bih pronašao malo mira. Gdje god sam izašao nakon utakmice na Rujevici odmah je nastao kaos.”

35-godišnji sudac iz Sv. Ivana Zeline još je želio reći: “Ispričavam se Osijeku i Rijeci, cijeloj hrvatskoj javnosti, Sudačkoj komisiji koju sam zajedno s predsjednikom doveo u neugodnu situaciju, kompletnom HNS-u. Nema tu nikakve teorije zavjere koja se gura kao istina, to me najviše boli. Zar bi to meni bilo u interesu? Pa pred sobom imam još deset godina karijere, naravno da mi nije u interesu bilo koga favorizirati. Nisam profesionalac, ali se profesionalno odnosim prema svom poslu. Ali smetaju mi zaista te priče oko urota, recimo ona priča da sam delegiran za utakmicu Lokomotiva – Osijek. To delegiranje je određeno prije krize zbog pandemije, trebala se odigrati prije stanke i prije kup-utakmice. Zaista mi je teško što se sve najgore u Hrvatskoj povezuje s mojim imenom, kao da sam neprijatelj “broj 1″. Da, ta utakmica će me pratiti čitav život. Ali vjerujem u sebe, ono što te ne ubije, dodatno te ojača.”

Što je rekao o situacijama za koje je sudačka komisija utvrdila da su bile pogrešno dosuđene te kako komentira izjave iz osječkog tabora pročitajte u Sportskim novostima.

Komentiraj