OWEN WILSON Odbio 12 milijuna dolara za ulogu u filmu koji prikazuje O.J. Simpsona nevinim

Autor:

LOS ANGELES, CALIFORNIA - MARCH 23: Owen Wilson attends the Los Angeles Premiere of IFC Films' "Paint" at The Theatre at Ace Hotel on March 23, 2023 in Los Angeles, California.   Tommaso Boddi,Image: 764801773, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Tommaso Boddi / Getty images / Profimedia

Tommaso Boddi / Getty images / Profimedia

Nakon što je O.J. Simpson nedavno preminuo u 76. godini, počele su pripreme za snimanje biografskog filma pod nazivom „The Juice“, kako je glasio Simpsonov nadimak. Film će režirati britanski filmaš Joshua Newton a žanrovski se „The Juice“ opisuje kao satirični triler u kojem će se O.J. Simpson opisati kao nedužna osoba u slučaju ubojstva njegove biše supruge Nicole Brown Simpson i njenog prijatelja Ronalda Goldmana.

Newton je razgovarao s novinarom portala The Hollywood Reporter te je kazao kako je razgovarao s Owenom Wilsonom i ponudio mu 12 milijuna dolara kako bi prihvatio ulogu Douglasa McCanna, odvjetnika koji se upleo u brojne teorije zavjere tijekom Simpsonovog suđenja za ubojstvo 1995. godine.

„Owen Wilson bio bi savršen za tu ulogu. Susreli smo se u Santa Monici. Svima se dopao scenarij. Njegov agent želio je da prihvati tu ulogu. Ponudili smo mu 12 milijuna dolara. No, na kraju ručka, Owen Wilson se ustao i rekao ‘Ako mislite da ću prihvatiti glavnu ulogu u filmu koji govori kako O.J. nije to napravio, onda mora da se šalite’“, ispričao je Newton koji se nada da će završiti snimanje filma do 3. listopada 2025. kada će biti 30. godišnjica presude po kojoj je Simpson proglašen nedužnim. Ujedno, Newton je rekao kako je našao zamjenu za Owena Wilsona ali ne želi reći o kojem se glumcu radi.

Što se tiče glumaca koji će utjeloviti O.J. Simpsona i Nicole Brown Simpson, za te su uloge odabrani Boris Kodjoe i Charlotte Kirk.

To ubojstvo i suđenje već je korišteno kao predložak za tv seriju i filmove. Poznata je serija „American Horror Story: The People vs OJ Simpson“ iz 2016. godine u kojoj je Cuba Gooding Jr. glumio O. J. Simpsona. Isti događaj bio je tema ESPN-ovog dokumentarca „OJ: Made in America“ koji se bavi i Simpsonovim životom i karijerom. Taj je osmosatni film osvojio 2017. godine nagradu Oscar u kategoriji najboljeg dokumentarca.

OZNAKE:

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.