Ovo je mišljenje američkih birača o Bidenu i Trumpu: ‘Mentalno su nesposobni za drugi mandat’

Autor:

epa11168795 Former US President and current Republican presidential candidate Donald Trump prepares to speak to Fox News host Laura Ingraham during a Fox News town hall in Greenville, South Carolina, USA, 20 February 2024. Trump is running against former South Carolina governor Nikki Haley in the South Carolina Republican presidential primary, scheduled for 24 February 2024.  EPA/JIM LO SCALZO

EPA/JIM LO SCALZO

Američki birači većinom su skeptični da je predsjednik Joe Biden mentalno sposoban za drugi mandat, a većina misli da to nije ni njegov najizgledniji suparnik na izborima Donald Trump, po ispitivanju Sveučilišta Quinnipiac, čiji su rezultati objavljeni u srijedu.

Po ispitivanju, 64 posto ispitanika reklo je da Biden (81) nije mentalno sposoban za drugi mandat, a 51 posto ih misli da to nije ni Trump (77).

Ispitivanje je pokazalo i da Biden vodi ispred Trumpa s četiri postotna boda, premda dvije trećine birača smatraju da je Biden prestar za novi mandat.

Trump: Zabrinut sam! Imamo oružje koje bi jednim pogotkom uništilo New York i Južnu Karolinu

Osamdesetjednogodišnji Biden, čija se mentalna oštrina našla pod povećalom nakon što je u ovomjesečnom izvješću posebnog tužitelja Roberta Hura okarakteriziran kao “stariji čovjek s lošim pamćenjem”, odbacio je zabrinutost za svoje pamćenje i ne daje naznake da bi se mogao povući iz kampanje za reizbor.

Ispitivanje YouGova za Economist, čiji su rezultati objavljeni također u srijedu, pokazalo je da je Biden jedan postotni bod iza Trumpa.

Mnoga druga ispitivanja pokazuju da je Trump u većem vodstvu. No izbori se održavaju tek u studenome i javno mnijenje do tada se može jako promijeniti.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.