Ovakav gaf se ne pamti! Zelenskog u New Yorku dočekala poruka ‘slava urinu’

Autor:

Screenshot/X

Društvenim mrežama širi se snimka gafa napravljenog u obliku pozdravne poruke ukrajinskom predsjedniku Volodimiru Zelenskom u centru New Yorka.

Kako je vidljivo na snimci, koja je vrlo brzo postala viralna, na digitalnom billboardu osvanula je poruka “Glory to urine” (slava urinu), umjesto “Glory to Ukraine” (slava Ukrajini).

Tvrtka koja upravlja billboardom objasnila je da je pogrešku uzrokovao inteligentni sustav koji je riječ “Ukraine” automatski ispravio u riječ slične forme – urine.

Podsjetimo, Zelenski se u četvrtak sastao sa zastupnicima u američkom Kapitolu dok se republikanski skeptici pitaju treba li Kongres odobriti novi paket pomoći Kijevu unatoč sporom napretku u borbi protiv ruske invazije.

Nakon traženja međunarodne potpore u Ujedinjenim narodima, Zelenski je došao u Washington. Sastat će se s američkim predsjednikom Joeom Bidenom i vojnim čelnicima u Pentagonu.

U odjeći vojno zelene boje koja odražava njegov status ratnog čelnika, Zelenski se već sastao s liderima Zastupničkog doma pod kontrolom republikanaca i Odbora za nacionalnu sigurnost.

Zelenski u Washingtonu traži potporu Republikanaca za novi paket pomoći

Potom je ušao u staru senatsku sobu u Kapitolu zajedno s vođom većine u Senatu, demokratom Chuckom Schumerom i vođom manjine, republikancem Mitchom McConnellom, gdje se obratio cijelom američkom Senatu na zatvorenoj sjednici.

Dok se ukrajinska vojna protuofenziva nastavlja, a Kongres vodi žučnu raspravu o državnoj potrošnji, republikanci sve glasnije preispituju milijarde dolara koje je Washington poslao Kijevu za vojne, gospodarske i humanitarne potrebe.

SAD je poslao oko 113 milijardi dolara sigurnosne i humanitarne pomoći ukrajinskoj vladi od ruske invazije u veljači prošle godine.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.