Otvoren natječaj za Rovinj Photodays 2018

Autor:

Otvoren je godišnji natječaj za prijave fotografija za iduće, jedanaesto izdanje međunarodnog fotografskog festival Rovinj Photodays, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do kraja siječnja iduće godine.

Na natječaj se mogu prijaviti profesionalni fotografi, studenti akademija likovnih i ostalih vizualnih umjetnosti, predstavnici fotografske struke.

Nema ni dobnih ograničenja, a cilj je dobiti jaku konkurenciju iz koje će se selektirati najbolji radovi suvremene fotografske scene.

Prijaviti se mogu u sedam službenih kategorija, u jednoj ili više njih s fotografijama nastalima 2017. godine, osim u kategoriji “Umjetnički koncept” gdje nema ograničenja na datum nastanka fotografije.

Potom slijedi dvostupanjski selektivni proces – sve prijave prima organizator te ih prosljeđuje nacionalnim selektorima, koji predlažu najbolje radove (najviše 5 po svakoj kategoriji).

Organizator ih onda prosljeđuje Glavnom selektoru na finalno žiriranje, u okviru kojega se biraj po troje najuspješnijih fotografija ili serija fotografija u svakoj kategoriji.

Imena finalista bit će objavljena na službenoj web stranici i putem medija.

Odabrane fotografije, kao i troje nominiranih autora iz svake kategorije, svake godine predstavljeni su u sklopu putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

Nakon drugog kruga žiriranja, glavni selektor odabire sveukupnog pobjednika Festivala – dobitnika Grand Prixa, koji time zasebno osvaja i samostalnu izložbu s pripadajućom pratećom publikacijom na danima Photodaysa u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu, u jesenskom terminu.

Pobjednici će biti proglašeni u sklopu završne manifestacije RovinjPhotodays, koja će se održati od 4. do 6. svibnja.

Laureati dobivaju službenu statuu “Kadar”, gostovanje u Rovinju na svečanoj večeri dodjele nagrada o trošku organizatora te sudjelovanje u putujućoj izložbi.

Festival Rovinj Photodays jedan je od najvećih festivala  fotografije Jugoistočne Europe, a održava se od 2008. godine u organizaciji udruge Livingstone i Astorie d.o.o.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.