Otvoren 10. Dubrovački zimski festival. Stigao i Djed Božićnjak iz finskog grada Ronaviemija

Autor:

Dubrovnik, 02.12.2023. – Paljenjem blagdanske rasvjete na dubrovačkom Stradunu u subotu navečer otvoren je 10. Dubrovački zimski festival. Foto Hina/Baldo MARUNČIĆ

Hina/Baldo MARUNČIĆ

Paljenjem prve adventske svijeće i blagdanske rasvjete u subotu navečer je na dubrovačkom Stradunu otvoren 10. Dubrovački zimski festival.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković tom prilikom je izjavio kako je prva adventska svijeća – svijeća nade te da se osobno nada miru, citirajući Marina Držića da je ‘rat poguba ljudske naravi’. “Mir je ključan. Vidimo što se zbiva u Ukrajini, Palestini i Izraelu. To nikome ne čini dobro. Mir osigurava sigurnost, napredak i kvalitetu života. Siguran sam da to svi želimo”, poručio je Franković.

Hina/Baldo MARUNČIĆ

Dodao je da je Dubrovački zimski festival svake godine sve bolji, a u svom desetom izdanju dodatno je proširen na šire područje grada. “U tome je ključ manifestacije. Središnja događanja jesu na Stradunu, ali imamo izvrsna događanja i u Lapadu, Mokošici. Time smo htjeli proširiti duh Božića. Više od dvadeset koncerata i bogat program. Ove godine sam posebno ponosan na dječji dio program, koji je dosad najbolji“, rekao je Franković.

Deseto izdanje Dubrovačkog zimskog festivala održava se od 2. prosinca ove do 6. siječnja 2024. godine. Na otvaranju festivala na Stradunu nastupio je glazbeni sastav Prljavo kazalište, a tijekom prosinca na toj će se pozornici izmjenjivati Tomislav Bralić i klapa Intrade, Mia Dimšić, 4 Tenora, Gibonni, Queen Sensation, Nipplepeople i Detour, Parni Valjak, Đelo i Gelo band, večer uoči dočeka, ali i na dječjem dočeku na Staru godinu u podne. U 2024. godinu Dubrovčane i goste grada uvest će Zdravko Čolić. Prvog dana 2024. godine Dubrovački simfonijski orkestar održat će tradicionalni Novogodišnji koncert, a navečer nastupa klapa Šufit. Festival će 6. siječnja zatvoriti Jelena Rozga.

Hina/Baldo MARUNČIĆ

U Dubrovnik je, na prvoj postaji svog putovanja po svijetu, stigao i Djed Božićnjak iz finskog grada Ronaviemija u Laponiji. Uz to, u programu su i Dubrovački božićni koncert, Stanica Sjeverni pol u Lazaretima, Šarena zima u Uvali s vlakićem i klizalištem, Advent na Vojnoviću, Božić u Kabogi, Torta Party, programi “Tip top TUP” i “Baš Baština”, uz nastupe Folklornog ansambla Linđo, dubrovačku kolendu i besplatna vođenja povijesnom jezgrom.

Nositelj programa 10. Dubrovačkog zimskog festivala je Javna ustanova u kulturi Dubrovačke ljetne igre. Ove zime u Dubrovniku će biti otvoreno desetak hotela.

Hina/Baldo MARUNČIĆ

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.