Otto Barić: “Sada je trenutak da prestane politikanstvo i da krene rad”

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice i kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Jelena Pavičić Vukičević u nedjelju je objavila imena svojih zamjenika za izbore.

Prvi najbliži suradnik, kako je najavila, bit će joj Ivica Lovrić, a drugi – arhitekt Otto Barić. On je ranije najavio svoju vlastitu kandidaturu za gradonačelnika Zagreba, ali je od nje odustao.

Tada je rekao da se bez stranačke baze ne može ništa. Nakon sprovoda gradonačelnika Milana Bandića izrazio je veliko nezadovoljstvo kršenjem mjera na ispraćaju. Rekao je da se njegova obitelj, nekoliko mjeseci ranije, na pogrebu njegova oca morala držati mjera.

“Sram me je države i grada u kojima živim! Prije nepuna tri mjeseca umro je moj otac i bilo nam je teško ali i potpuno normalno da stotinama ljudi koji su htjeli doći na njegov pogreb objasnimo da to nije primjereno situaciji i uvjetima pandemije…. i onda danas ovo….. stvarno ne zaslužujemo bolje! Jadnici”, napisao je Barić na Facebooku 3. ožujka ove godine.

Nastavio je i dalje kritizirati politiku Grada Zagreba. No, onda se predomislio i odazvao se pozivu Jelene Pavičić Vukičević. Evo što je u ponedjeljak napisao na društvenoj mreži Facebook:

“Ovaj weekend za nama je baš bio udarni…. u subotu ‘akcija stadion’ a u nedjelju početak suradnje sa JPV….. uffff. Puno kritika i još više pohvala a zapravo je sada trenutak da prestane politikanstvo i da krene rad! Mislim da je najvažnije odraditi ono što je nužno, urbana obnova Zagreba, cjelovita obnova centra, urbana preobrazba brownfield prostora stvaranje uvjeta za novi stadion u Maksimiru…. a sve to uz maksimalnu transparentnost i sudjelovanje gradjana…. eto to mi je cilj i na tome me mjerite, sve ostalo su price nema predaje”, napisao je Barić.

 

Komentiraj