Otkriveni detalji transfera slavnog redatelja iz kompanije Warner Bros. u Universal

Autor:

Warner Bros.

Nogometaši prelaze iz jednog u drugi klub, a sada se dogodilo da je slavni redatelj prešao iz jedne filmske kompanije u drugu. Christopher Nolan, 51-godišnji redatelj čiji su filmovi „Dunkirk“ i „Početak“ bili nominirani za Oscarta u kategoriji najboljeg filma dok se njegov Batman u filmu „Vitez tame“ smatra najboljom ekranizacijom ovog strip junaka, prošlog je tjedna prešao iz kompanije Warner Bros. u kompaniju Universal. Razlog je lako pogoditi, Nolan je ljut što je kompanija Warner Bros. odlučila svoje filmove istovremeno prikazivati u kinima i na svojoj streaming platformi HBO Max. Redatelj, čiji je posljednji film bio „Tenent“, od prvog je trenutka glasno kritizirao tu odluku jer smatra da se filmovi snimaju za kina a ne za streaming platforme. Sada je objavljeno koje je uvjete morala ispuniti kompanija Universal kako bi ga privukla u svoj filmski studio.

Kako se navodi u filmskim medijima, slijedeći Nolanov projekt biti će drama iz Drugog svjetskog rata koja se bavi američkim fizičarem J. Robert Oppenheimerom i njegovoj ulozi u procesu stvaranja atomske bombe. Scenarij za taj film Nolan je nudio raznim filmskim kompanijama i tada se shvatilo da on želi napustiti kompaniju Warner Bros. s kojom je godinama surađivao. Nekoliko kompanija se zainteresiralo za taj projekt i za partnerstvo s Nolanom, a on se na kraju odličio za kompaniju Universal.

Prema onome što je objavio The Hollywood Reporter, Nolan je tražio potpunu kreativnu kontrolu nad svojim filmom, tražio je, pored redovnog honorara,  20 posto od zarade filma, te je tražio da kompanija s kojom će potpisati ugovor neće puštati u kina svoje filmove tri tjedna prije i tri tjedna poslije početka prikazivanja Nolanovog filma. Ujedno, tražio je da se njegov film prvih 100 dana prikazuje samo u kinima, nakon čega se može prikazivati na VOD-u ili streaming platformama.

Novi Nolanov film početi će se snimati početkom slijedeće godine a navodno će glavnu ulogu dobiti Cilian Murphy s kojim je Nolan surađivao u nekoliko svojih filmova.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.