Otkriveni detalji sa suđenja Veri Begić, nakon nesreće sjela na zadnje sjedalo svog auta i rekla da nije njime upravljala

Glas Istre objavio je detalje sa suđenja Veri Begić, bivšoj riječkoj pročelnici za sport koja u srijedu očekuje presudu za prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom koju je skrivila u alkoholiziranom stanju.

Video snimke su otkrile kako je Begić pokušala izaći na čvoru Buje, ali nije uspjela ugurati karticu ili novac u aparat za naplatu te je nakon dužeg pokušavanja okrenula vozilo i krenula u suprotnom smjeru. U 9 kilometara koje je uspjela prijeći, susrela je barem osam vozila.

Zadnja kamera uhvatila ju je u pogrešnom smjeru kod čvora Nova Vas, manje od kilometar od nesreće, nakon što se neposredno prije toga “očešala” sa Škodom slovenskih registarskih oznaka i nastavila vožnju. Neposredno prije mosta Mirna udarila je u Peugeot pulskih oznaka kojim je upravljao preminuli Igor Soldatić, uz kojeg su se u autu nalazile i njegova supruga i 10-godišnje dijete.

Na suđenju su pročitani i razni iskazi svjedoka, vatrogasaca i oštećenih. Prema iskazima, Begić je nakon nesreće izašla iz svog vozila, došla do automobila u kojem je bio Soldatić koji je još davao znakove života, njegova supruga je bila ozlijeđena, a dijete je zapomagalo od bolova. Potom se vratila u svoje vozilo, sjela na zadnje sjedište svog vozila i službama koje su stigle na mjesto nesreće rekla da nije upravljala svojim vozilom.

Komentiraj