OTKRIVAMO: HDZ-ov ‘spin doktor’ je Andrej Rora, objave su odlične za zdravlje nacije

Iz dana u dan na internetskoj stranici HDZ-a i stranačkom Facebook profilu nižu se za članstvo, simpatizere i znatiželjnike mobilizirajući tekstovi o postignućima stranke i aktualne predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, kandidatkinje stranke za novi mandat na Pantovčaku. Ništa neuobičajeno u vrijeme predkampanje i kampanje za predsjedničke izbore – da se ne radi o tekstovima koji izlaze iz okvira birokratskog obraćanja HDZ-a i neubičajeno su razigrani, čak i preko mjere na koju je javnost navikla od  ‘najbolje i najjače stranke na hrvatskom političkom nebu’.

Ovog tekstopisca u stranci, doznajemo od pouzdanog stranačkog izvora, nazivaju „HDZ-ov guru“ , ali se uglavnom ograđuju od njegova stila koji je već najmanje jednom naljutio i predsjednika stranke Andreja Plenkovića, a u stranačkim krugovima izazvao i smijeh i zgražanje. Tajni autor je, otkrio je Nacional.hr, Andrej Rora kojega su u Karamarkovo doba nazivali „snagom iz pozadine“, a  Plenković mu je, pisali su mediji,  povjerio vođenje Odjela  za medije HDZ.

Zanimljivo je da je na službenim stranicama HDZ-a u lipnju prošle godine izašao tekst koji je bio odgovor premijera Plenkovića i HDZ-a na kritike koje im je uputila predsjednica  Kolinda Grabar – Kitarović. Njenu izjavu kojom je podržala Mostov demografski program autor teksta nazvao je „začudnim istupom“ i „pohvalom destruktivaca“ , a taj dio izvještaja bio je naslovljen sa „U hvalu i slavu destruktivaca“. Upravo ta je objava naljutila stranački vrh pa je brzinom munje nestala s HDZ-ove službene stranice, a rukopis svakako podsjeća na Roru koji je sada neki novi Rora – samo ljubav i hvalospjevi za Kolindu. U svom kaputu boje pustinjskog pijeska taj se neshvaćeni HDZ-ov virtualni ratnik pojavio i na nedavno održanoj stranačkoj klauzuri (na fotografiji s bivšim HDZ-ovim ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem).

U utorak se Nacional.hr osvrnuo na jedan od takvih tekstova u kojem je, pišući o rezultatima Crobarometra, redovitog  mjesečnog istraživanja Nove TV,  autor pokazao što stvarno misli o političkim suparnicima stranke i aktualne predsjednice . Tako je saborskog zastupnika i političkog tajnika Mosta Nikolu Grmoju nazvao “dežurnim agresivcem”, a Most “strankom dežurnog agresivca Grmoje”, “čudnovatom družinom Grmoje, Bulja i Petrova” i “momčadi koja protivnicima služi za – napucavanje”, Anku Mrak – Taritaš  nazvao je  “Glasna bez glasova” i “Gospođa hodajuća korupcija”,  bivši  član Živog zida Ivan Pernar je  “doktor” , a SDP-ovu “Antikorupcijsku koaliciju” prekrstio je u “Korupcijsku antikoaliciju”.

No, to su tek biseri iz jedne objave, a u prethodnima iz listopada i studenoga koje smo isčitali za političke protivnike ima pregršt epiteta – Milanović je „Bijesni“  kojemu HDZ neće dopustiti povratak na vlast , Pernaru poručuje da „cirkusiranje u sabornici, terapija vitaminom C i relaksirajuće šetnje po šumi više ne djeluju blagotvorno na rejting“,  Mostovce pozdravlja riječima  „Pozdrav Grmoji & Petrovu – neka samo nastave sa svojom agresivnom retorikom i vulgarnim ispadima!“,  autor za stranku  Pametno kaže da su „pametni bez političke pameti“, a Daliju Orešković posprdno naziva  „nova nada ljevice“. Na Facebook profilu stranke također se nižu postovi, vjerojatno istoga autora, pa je tako u utorak opleo po Bernardiću kojega je prozvao malicioznim, zaboravnim, ljubomornim, prepunim kompleksa i bijesnim politikantnom koji laže i vrijeđa,  u jednom ranijem postu za Milanovića je ustvrdio „Jedino ako si bivši  SDP-ov premijer možeš se obogatiti preko noći“  nazivajući ga „ Zoran Milanović aka Tok Svijesti“  i „opasnim muljatorom“. U jeku štrajka prosvjetara, pak, pišući o tome kako je HDZ-ova Vlada podigla plaće u tom sektoru naveo je da „Ni tajnica Vlade ne pamti da je netko toliko podigao plaće.“

Iz radionice HDZ-ovog „spin doktora“  Andreja Rore vrlo vjerojatno će sljedećih dana, do predsjedničkih izbora, izlaziti nove živopisne  poruke,  prvenstveno o suparnicima Kolinde Grabar – Kitarović u utrci za mandat na Pantovčaku.

Komentiraj