Otkrivaju se detalji tv serije “Parazit” koja nastaje na temelju istoimenog filma

Stvaranje američke serije „Parazit“, koja nastaje prema istoimenom južnokorejskom hitu koji je prošle godine osvojio Oscara za najbolji film, napreduje svakim danom sve više. Potvrdio je to za podcast Happy Sad Confused  scenarist Adam McKay. On je istaknuo da serija „ide punom parom naprijed“ te je pojasnio na koji će način serija biti povezana s filmom redatelja Bong Joon-hoa.

On je rekao kako serija neće biti ni adaptacija ni remake filma. „Ovo je originalna serija. Odvija se u istom okruženju kao i film, ali stvaramo originalnu priču koja će se odvijati u istom svijetu“. Njegova tvrdnja u skladu je s riječima Bong-Joon-hoa prilikom objave stvaranja serije „Parazit“. Južnokorejski redatelj tada je rekao „Od početka pisanja scenarija za film akumulirao sam nekoliko ključnih ideja. No, sve te ideje nisam mogao uključiti u film koji traje dva sata pa sam ih pospremio u svoj iPad s ciljem da sa ovom serijom stvorim šestosatni film“.

Što se tiče glumaca koji bi se pojavili u seriji, početkom veljače počele su kružiti informacije kako bi Mark Ruffalo imao jednu od glavnih uloga. Tada je HBO objavio kako te špekulacije nisu točne jer čak ni pisanje scenarija nije dovršeno. Adam McKay ovog je puta potvrdio da je scenarij za prvu epizodu serije „Parazit“ u potpunosti dovršen. McKay je pritom rekao kako je scenaristička soba popunjena sjajnim autorima, kako su on i Bong Joon-ho stvorili kostur scenarija te da redatelj filma ‘Parazit’ nadgleda dovršavanje pisanja cijele priče.

I Adam McKay i Bong Joon-ho sjajni su scenaristi, prvi je dobio Oscara za najbolji adaptirani scenarij 2016. godine za film „Oklada stoljeća“ te je bio nominiran za Oscara za scenarij filma „Čovjek iz sjene“, dok je drugi dobio Oscara za scenarij filma „Parazit“. „Ponekad ti se u životu posreći, u mom slučaju to znači biti u Bongovoj blizini. Obično, kada ljudi kažu ‘Počašćen sam, smatram da govore sranja, ali ja sam doista počašćen“, prokomentirao je McKay.

Još uvijek je nepoznato kada se može očekivati početak prikazivanja serije „Parazit“. Prije toga, Netflix će prikazati novi film Adama McKaya „Don’t Look Up“ u kojem glavne uloge glume Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence i Timothée Chalamet. Film je trebao biti prikazan prošle godine ali je zbog pandemije koronavirusa prebačen na ovu godinu. Točan datum još nije poznat.

Komentiraj