OTKAZAN LET Horvat Kinezima nudi Uljanik i 3. maj

Igor Kralj/PIXSELL

15.30 Ministar Darko Horvat je nakratko izašao i iznio detalje sastanka s delegacijom kineske kompanije China Shipbuilding Industry Corporation (CSIC), koja je, na čelu s predsjednikom uprave Huom Wenmingom, proteklih dana obišla brodogradilišta u Rijeci i Puli, piše N1.

“Sastanak još nije gotov. Situacija na stolu je vrlo otvorena. Početak sastanka s njihovim pravnim timom, nastavak s njihovom investicijskom bankom i na kraju, u ovom trenutku, s inženjerima – da bismo vrlo konkretno došli u situaciju i rekli u kojoj fazi, u kakvim kondicijama, oni vide tehnologiju kojom raspolažu brodogradilišta u Puli i Rijeci”, kazao je ministar Darko Horvat.

“Nakon toga imat ćemo zaključni sastanak s menadžmentom u očekivanju jasnog iskaza interesa za kontinuitet brodogradnje. Za nas nije strana priča diverzifikacija proizvodnje i na jednoj i na drugoj lokaciji. Dakle, u ovom trenuku sjedimo za stolom s kompanijom koja ne samo da radi u brodogradnji, nego je njoj brodogradnja 20 posto ukupnog prihoda.”

“Dakle, ponuđena je i jedna i druga lokacija – ne samo isključivo u kontinuitetu brodogradnje, već u investiranju i zajedničkom naporu da se na tim lokacijama proizvodi nešto drugo.”

Photo: HINA

14.00 Kineskoj delegaciji koja je došla posjetiti hrvatska brodogradilišta i čiji je posjet danas trebao završiti, otkazan je povratni let, javlja N1.

Članovi delegacije još uvijek se nalaze u MZLZ Franjo Tuđman (foto ilustracija) gdje su održali posljednji sastanak prije povratka u Kinu s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom.

Članovi kineskog izaslanstva trebali su najprije letjeti za Frankfurt, ali taj let je otkazan. Sada se razmatra alternativa, a jedna od mogućnosti je let za Dohu koji bi iz Zagreba trebao krenuti oko 17 sati.

 

 

Komentiraj