OTIŠLA JOŠ JEDNA LEGENDA Talijanski dizajner Roberto Cavalli preminuo u 83. godini

Autor:

Italian designer Roberto Cavalli touches one of his prints during a press conference presenting his photography exhibition "il nero non e' mai assoluto" (black is never absolute) in Milan on November 17, 2010.,Image: 65461003, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Giuseppe CACACE / AFP / Profimedia

Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia

Talijanski modni dizajner Roberto Cavalli, čija je sklonost uzroku pitonove kože i kitnjastim životinjskim uzorcima desetljećima činila miljenika međunarodnog jet seta, preminuo je u petak u 83. godini, objavili su talijanski mediji.

Talijanska novinska agencija ANSA izvijestila je da je dizajner preminuo u svom domu u Firenci, gradu u kojem je rođen, nakon duge bolesti.

Prvi put su njegove kreacije 1970-ih nosile zvijezde kao što su Sophia Loren i Brigitte Bardot. Njegov prepoznatljiv stil gole kože, koji godinama bode oči dušebrižnika, bio je omiljen kod kasnijih generacija slavnih, od Kim Kardashian do Jennifer Lopez.

Cavalli je volio Ferrarije, debele cigare i raskopčane košulje šivane po mjeri koje su otkrivale njegova preplanula prsa. Bio je u braku s prvom pratiljom Miss Universe, vozio je ljubičasti helikopter, bio je vlasnik toskanskog vinograda, a bio je i ime koje su uvijek rado nosile brojne holivudske zvijezde s A-liste, piše AFP.

Rođen 15. studenog 1940. u Firenci, glavnom talijanskom centru za obradu kože, Cavalli je bio poznat po upotrebi kože s tiskanim uzorkom i rastezljivih, pjeskarenih traperica.

Dizajner je 2005. godine odabran da osuvremeni oskudnu uniformu Playboyevih zečica za što je – vjeran formi – predstavio i jednu verziju s uzorkom leoparda.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.