Otac i brat Filipa Zavadlava nisu bili u stanju svjedočiti. Brat: “Znam tko me napao”

Autor:

Split, 17.01.2020 - Stanislav Zavadlav došao na sud dati izjavu.                        foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

HINA/ Mario STRMOTIĆ

Otac i brat Filipa Zavadlava, trostrukog ubojice iz Splita, jutros su stigli na ispitivanje kod suca istrage na sudu u Splitu.

Stanislav Zavadlav, brat osumnjičenog za trostruko ubojstvo u Splitu jučer je ozlijeđen, no nije se javio policiji ni tražio liječničku pomoć. Danas je pred sudom kazao da pozna osobe koje su ga napale. “Najlakše mi je za to. Momci koji su to uradili, ja ih poznajem, neću govoriti koji su”, rekao je.

Foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Kako je rekao glasnogovornik Suda Damir Romac, ni otac ni brat Filipa Zavadlava danas nisu svjedočili. “Pod stresom su i ne mogu dati izjavu, žele svjedočiti i svjedočit će, no danas nisu mogli”, kazao je.

Kazao je kako daljnju istragu vodi državni odvjetnik pa je ne može komentirati, ali da pretpostavlja da će spis biti poslan u Zagreb gdje će se obavljati vještačenja.

Činjenicu da je ispitivanje vodio sudac istrage, iako je riječ o istrazi državnog odvjetništva, objasnio je kazavši da rodbinu osumnjičenika koja ima pravo nesvjedočenja ispituje sudac istrage.

Jučerašnje premlaćivanje Stanislava Zavadlava nije želio komentirati.

Filip Zavadlav nalazi se u Zagrebu u zatvorskoj bolnici. Nad njim će se u klinici za psihijatriju Vrapče provesti kombinirano psihijatrijsko i psihološko vještačenje.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.