Osumnjičenik za silovanje Damir Škaro (HDZ) pušten iz zatvora

Autor:

Luka Stanzl/PIXSELL

Sutkinja istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici prihvatila je prijedlog tužiteljstva i pustila Damira Škaru, bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i bivšeg predsjednika Autokluba Siget, iz istražnog zatvora. Škaro, koji je osumnjičen za silovanje i spolno uznemiravanje, iz zatvora je izašao nešto iza 16 sati, a kako navodi N1 medijima nije želio davati nikakve izjave.

“Nakon što su ispitani svi svjedoci, tužiteljstvo je podnijelo zahtjev za Škarinim puštanjem iz istražnog zatvora jer više nema opasnosti od njegovog utjecaja na svjedoke”, potvrdio je ranije Hini glasnogovornik velikogoričkog Županijskog suda Ante Zeljko. Dodao je tada da je sud o odluci već obavijestio istražni zatvor u Remetincu.

Velikogorički Županijski sud Škari je 3. listopada produžio istražni pritvor i to zbog opasnosti od utjecaja na četiri svjedoka. Tada se kao pritvorski razlog više nije navodila opsanost od ponavljanja nedjela jer je Škaro u međuvremenu podnio ostavku na dužnost predsjednika AK Siget gdje je žrtva zaposlena.

Protiv Damira Škare prijavu za silovanje podnijela je liječnica nakon što joj je zaposlenica Autokluba Siget ispričala da ju je u prostorijama autokluba seksualno napastovao početkom kolovoza.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.