Osumnjičeni za grupno silovanje žale se na izrečene mjere opreza

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru prije dva dana je podnijelo žalbu Županijskom sudu u Zadru protiv rješenja suca istrage Ivana Markovića jer osumnjičenima za silovanje 15-godišnjakinje iz okolice Zadra nije odredio istražni zatvor, već ih je pustio na slobodu uz mjere opreza.

Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković u četvertak je za Index potvrdio da su žalbe uložili i neki od branitelja osumnjičenih i to na mjere opreza koje im je odredio sudac Ivan Marković kad ih je pustio da se brane sa slobode.

Mjere opreza uključuju zabranu približavanja žrtvi, zabranu komuniciranja sa žrtvom te javljanje u policijsku postaju dva puta mjesečno, a neki od osumnjičenih su uložili žalbu na to rješenje koje uključuje ove navedene mjere.

“Neki su tek u ponedjeljak i utorak primili rješenje, a neki će tek u subotu pa se to prebacuje za ponedjeljak, tako da je ponedjeljak zadnji rok za žalbu. Također neki branitelji osumnjičenih su već podnijeli žalbu na rješenje suda”, kazao je Visković za Index.

O žalbama odlučuje Izvanraspravno vijeće suda koje se sastoji od 3 suca, među kojima ne smije biti sudac istrage. Odluka, objašnjava Visković, može biti ukidanje, preinaka ili potvrda prvostupanjskog rješenja.

Komentiraj