Osumnjičena za požar kod Šibenika radi u HAC-u, Butković: “Nemam riječi za ljude koji rade takvo nešto”

Ministar prometa Oleg Butković potvrdio je da je uhićena žena osumnjičena za podmetanje požara kod Šibenika djelatnica HAC-a.

Policija će u 15 sati na konferenciji za novinare objaviti detalje o velikom požaru.

“Sve nas je to iznenadilo i mene osobno. Jutros sam kontaktirao i predsjednika uprave HAC-a, pričekajmo da cijeli proces bude završen. Postoji procedura, istraga, optužnica i presuda”, rekao je Butković, kako prenosi Dnevnik.hr.

Ministar kaže kako je iznenađen i da nema riječi na takve ljude koji rade takvo nešto. “Prepustimo to istrazi i medicini, bit će tu posla za dosta ljudi. Ja kao ministar tražim da HAC postupi po zakonu”, izjavio je Butković.

O svojoj zaposlenici osumnjičenoj za požar oglasio se i HAC. Njihovo priopćenje u nastavku Vam prenosimo u cijelosti:

“Vezano uz medijske upite, HAC može potvrditi kako je danas zaprimio službenu obavijest da Policijska uprava šibensko-kninska provodi kriminalističko istraživanje nad radnicom HAC-a, a vezano za izazivanje požara u subotu u Dubravi kod Šibenika. Ovisno o tijeku i nalazima policijske istrage, Hrvatske autoceste će poduzeti daljnje korake u smislu reguliranja radno pravnog odnosa.

Također, možemo potvrditi da je 2017. godine protiv radnice vođen kazneni postupak u okviru kojeg je po mišljenju sudskog vještaka bilo nužno provođenje psihijatrijskog liječenja ambulantnog tipa nakon kojeg je utvrđena radna sposobnost te je istaknuo kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Usprkos činjenici da je zbog sumnje na počinjenje ovog kaznenog djela privedena radnica HAC-a, Uprava Hrvatskih autocesta zahvaljuje se na požrtvovnom angažmanu radnika u službama održavanja, prometa i HAC-ovoj vatrogasnoj postrojbi koji su pravovremenom akcijom tijekom cijele subote i nedjelje do 14.00 sati pridonijeli gašenju vatrene stihije i spriječili širenje požara na autocestu i naplatne kućice. Na žalost, sumnja na počinjenje ovog teškog djela ostavlja loš dojam na radnike Hrvatskih autocesta koji upravo tijekom turističke sezone ulažu najveće napore u održavanju sigurnog i neometanog prometa autocestama.

Hrvatske autoceste ovom prilikom izražavaju žaljenje zbog nastale štete i događaja koji je ugrozio imovinu i sigurnost brojnih građana i turista koji su se zatekli na ugroženom području”, priopćili su.

Policija u 15 sati na konferenciji objavljuje detalje o požaru kod Šibenika

Komentiraj