Patrik Macek/PIXSELL

OSTOJIĆ “Za HDZ opozicija ne postoji u sustavu nacionalne sigurnosti”

SDP-ov saborski zastupnik Ranko Ostojić u petak je komentirao aferu SMS i ostavku savjetnika predjednice Vlade Galića.

“Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost unatoč izričitim obećanjima nije dobio nikakva izvješća, već to traje mjesecima, ni o situaciji što je bilo s aferom vezanom za 2011. godinu i situacijom oko elitne prostitucije – nismo dobili podatke o tome gdje je nestao spis, iako je obećana žurna istraga”, rekao je Ostojić novinarima u Saboru i dodao kako su čuli obećanja i priča. “Upravo to nije moralno od strane onih koji bi trebali prema parlamentu i odboru jer bi trebali prema odboru koje nadzire rad policije i sigurnosnih službi imati barem minimum standarda kojeg trebaju imati – a to je parlamentarni nadzor kao važan dio demokracije treba biti poštovan”, poručio je.

Na pitanje što je s rekonstrukcijom nestalog spisa, rekao je da ne raspolaže informacijama. “Ukratko – nemam pojma što se s tim dogodilo iz razloga što oni koji su obećali žurnu istragu, evo samo pokazuju koliko žurno to može biti, zaista jedan relativan pojam. To mjesecima traje. Čitali smo u medijima da će se to sve skupa dogoditi, međutim, nikakvog odgovora nemamo”, kaže.

U ponedjeljak će se održati sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost. “Kao što je uobičajeno kod HDZ-a i njihovih koalicijskih partnera, za njih opozicija ne postoji u sustavu nacionalne sigurnosti, takav odnos imaju i prema Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. Na to Vijeće ne pozivaju nikoga tko bi im se mogao usprotiviti ili reći drugačiji glas. Ja to vidim kao sustav gušenja demokracije”, istaknuo je.

“Ovaj njihov unutarstranački rat očito moraju u prikazati kao Vijeće za nacionalnu sigurnost , a možda bi to mogli riješiti i na Trgu žrtava fašizma između sebe, ne trebaju sazivati takvu sjednicu”, smatra Ostojić.

Ostavku Galića komentirao je kako se afera pokušava furnuti pod tepih. “Čeka se neka druga da bi se na ovu zaboravilo. Ja sam sa svoje strane rekao i obećao da neću odustati od slanja požurnica pa i ovakvih izjava koje danas dajem – da se to mora raščistiti do kraja. Sva ta obećanja smo se naslušali i što se mene tiče ja ću na tome inzistirati upravo tako – do kraja”, poručio je.

Komentiraj