Osječko-baranjska županija u narednim danima domaćin brojnim događanjima. Evo detalja

Autor:

Osječko-baranjska županija

Od sporta, preko antikviteta do gastronomije – brojna događanja čekaju vas u Osječko-baranjskoj županiji u narednim danima.

Bit će tu gimnastički spektakl, Dobro Wold Cup, sajam antikviteta, sajam lova, ribolova i turizma, vinski piknik te polumaraton. U nastavku pročitajte detalje događanja u Osječko-baranjskoj županiji i odaberite koji čete od njih posjetiti:

Dobro World Cup (4.-7.4.) & Feel Good Weekend (5.-6.4.)

Osijek je spreman za novi gimnastički spektakl! I to rođendanski, 15. Svjetski kup u gimnastici – DOBRO World Cup održat će se u osječkoj dvorani Gradski vrt od 4. do 7. travnja. Uz to u petak i subotu u Parku kralja Petra Krešimira IV, ispred dvorane Sokol Centra organizira se i FeelGood Weekend, gastro-wine-music festival gdje će u petak u 20 sati biti i javno izvlačenje startnih brojeva za finala te će se gosti festivala moći družiti i s vrhunskim svjetskih gimnastičarima. Program na festivalu u petak počinje već od 17 sati, a u subotu od 11 pa sve do kasnih večernjih sati.

Sajam antikviteta 6. travnja 2024.

Svake prve subote u mjesecu u Osijeku održava se Sajam antikviteta koji okupi stotinjak izlagača. Osim velikog izbora antikviteta, knjiga, vinila i stripova, na sajmu bude i domaće hrane i pića, ali i dječjih igračaka domaće radinosti. Sajam se održava u Parku kralja Držislava (preko puta osječke Tvrđe) od 9 do 14 sati.

Salori 12-14.4.2024.

19. Salori – Sajam lova, ribolova i turizma održava se od 12. do 14. travnja u Osijeku, u Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije. Oprema i uređaji za lov, ribolov i boravak na otvorenom prostoru, kinološka revija, uz bogate stručno prateće aktivnosti s aktualnim temama iz lovne, ribolovne i turističke djelatnosti, natjecanja u ribolovu, ocjenjivanje trofeja divljači, natjecanja u kuhanju jela na otvorenom prostoru i autohtona ugostiteljska ponuda dio su cjeline koja iz godine u godinu na sajamski prostor privlači brojne posjetitelje i ovu priredbu ističe kao najznačajniju priredbu ove vrste u Hrvatskoj.

Wine picnic, 13. travnja

U Zmajevcu, vinskoj prijestolnici Baranje, na imanju Baranjska čarolija održava se prvi po redu Wine picnic. Na vinskom pikniku svoje uratke predstaviti će vinari iz hrvatskog i mađarskog dijela Baranje, dok će se uživo spravljati i delicije koje će gosti blagovati – live cooking show na baranjski način.

20. Osječki ferivi polumaraton, 13. travnja

Jubilarni 20. Osječki Ferivi polumaraton održat će se u subotu, 13. travnja. Najveća i najposjećenija utrka Slavonije i Baranje okuplja sportaše i rekreativce iz preko deset stranih zemalja. U utrci osječkim ulicama sudjeluju trkači svih uzrasta, a uključuje i Utrku građana, Pasta Party te dječje utrke. Ovaj polumaraton nije samo sportsko događanje već i pažljivo osmišljena kreativna ruta gradom jer će na na putu nastupati razni glazbeni sastavi i solo izvođači.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.