Osijek – Varaždin, Samir Toplak: ‘Jedan dobar rezultat može nas pokrenuti. Zašto ne već u Osijeku?’

U prvoj utakmici programa 14. kola HT Prve lige Osijek u Gradskom vrtu s početkom u 15 sati dočekuje Varaždin.

U pet do sada odigranih međusobnih prvenstvenih susreta ‘Bijelo-Plavi’ na kontu imaju dvije pobjede, dva okršaja okončana su bez pobjednika, a Varaždin je sva tri boda odnio jednom na svom terenu. U prvoj međusobnoj utakmici ove sezone Osijek je u gostim slavio pogotkom Mihaela Žapera.

Nenad Bjelica, trener trenutno vodeće momčadi prvenstva, dvoboj s pretposljednjim klubom lige najavio je sljedećim riječima: “Imamo maksimalna očekivanja, kao i isto takav respekt prema suparniku. Njihove igre su puno bolje nego rezultati u posljednje vrijeme i to poštujemo kao i njihovog trenera i ono što je ostvario s Varaždincima. No, gledamo samo na sebe, želimo biti na maksimumu, dati sve od sebe i osvojiti nova tri boda koja će nas ostaviti na vrhu ljestvice”.

Trener Varaždina Samir Toplak: “Svjestan sam da je Osijek dobio vjetar u leđa i pobjednički mentalitet dolaskom Bjelice za trenera i to se odmah vidi po rezultatima jer još nisu izgubili susret. Međutim svjesni smo da postoji zakon velikih brojeva i mi u Osijek ne idemo s bijelom zastavom. Očekujem da će oni koji će istrčati biti hrabri. Čvrsto sam na zemlji još uvijek vjerujem u ovu ekipu, vjerujem u ove igrače, možda čak i više nego što oni vjeruju i radimo na psihološkom dizanju da pokažemo da smo na višem nivou. Puno smo radili na psihološkoj pripremi, da pokušam podići momčad, da znaju da nas jedan dobar rezultat može pokrenuti. Zašto ne već u Osijeku?”.

Glavni sudac utakmice je 34-godišnji Goran Pečarić iz Zagreba, kojem će ovo biti druga prvoligaška utakmica u sezoni, ukupno peta u karijeri. Pomoćnici će mu biti Bojan Zobenica iz Velike Gorice i Jerko Crnčić iz Vrbovca, dok su VAR i AVAR suci Marko Matoc i Igor Krmar.

Treneri su se na travnjak odlučili poslati sljedeće sastave:

Ljestvica

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Komentiraj