Originalni autor serije “Pravi detektiv” i dalje mrzi četvrtu sezonu, neistomišljeniku poručio da je “praznoglavi mrzitelj muškaraca”

Autor:

HBO

Četvrta sezona serije „Pravi detektiv“, koja je okončana u ponedjeljak, imala je šest epizoda, te je prva čiji scenarij nije pisao Nic Pizzolatto koji je to radio na prve tri sezone. Tijekom prikazivanja tih šest epizoda Pizzolatto se nije ustručavao kritizirati četvrtu sezonu. On je prvo na društvenim mrežama objavio kako je četvrta sezona „glupa“ dodajući „Nisam imao nikakav utjecaj na priču ili bilo što ostalo. Ne možete mene kriviti“. Po prikazivanju posljednje epizode napisao je na Instagram Storyju kako je cijela sezona „potpuni kaos“ te je kritizirao razotkrivanje u posljednjoj epizodi kao sebično pametovanje.

Na njegove tvrdnje reagirala je Kali Reis, bivša boksačica koja u četvrtoj sezoni, nazvanoj „Zemlja tmine“, glumi policajku Evangeline Navarro koja pomaže šefici policije Liz Danvers (Jodie Foster) u razotkrivanju misteriozne smrti grupe znanstvenika na Aljasci. Ona je u ponedjeljak na društvenoj mreći X napisala „Ovo je prokleta sramota. Ali, pretpostavljam da ‘ako nemaš ništa pametno za napisati, onda seri po drugima’“.

Istovremeno, na društvenim mrežama nastavljen je rat objavama onih kojima se serija sviđa i onih kojima se ne sviđa. Tako je jedan korisnik na Instagram profilu Pizzolatta napisao „Gledam ‘Zemlju tmine’ (Ne ‘Pravi detektiv’) i moram reći da nije samo gluma očajna, čak i od strane takve veličine kakva je Jodie Foster, ali priča serije je još groznija“, što je Pizzolatto lajkao.

Drugi komentator je pohvalio četvrtu sezonu i nazvao Pizzollata mizogonim, na što mu je on odgovorio „Naravno, svatko tko ne voli seriju mora da je mizogon. I ima mali penis. Nikoga ne zanima tvoje mišljenje, praznoglavi mrzitelju muškaraca“.

Issa López, autorica četvrte sezone serije „Pravi detektiv“, reagirala je prije tri tjedna na Pizzolattove komentare te je za portal Vulture rekla „Vjerujem da svaki pripovjedač ima vrlo specifičan, osebujan i jedinstven odnos prema pričama koje stvara i kakve god bile njegove reakcije, na njih ima pravo. To je njegov prerogativ.” „Ovo sam napisala s dubokom ljubavlju prema djelu koje je napravio i ljubavlju prema ljudima koji su ga voljeli”, dodala je. “I to je reinvencija, i drugačije je, i napravljeno je s idejom da sjednemo oko vatre, i se malo zabaviti i imati neke osjećaje i neke misli. I svi koji se žele pridružiti su dobrodošli.”

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.